Alter


Results for "Alter"

Dictionary of Economics

KEMMERER, Edurin Walter

(Dictionary of Economics) :
1875-1945 yılları arasında yaşadı. Enflasyonla mücadele konusunda çalışmalarıyla tanınmıştır. Princeton Üniversitesi profesörlerinde olan Kemmerer, I. Dünya Savaşı sonunda enflasyon tehlikesiyle karşılaşan bir çok ülkede danışmanlık yapmıştır. Bu ülkeler arasında Çin, Polonya, Peru, Bolivya, Kolombiya, Meksika, Guatemala, Şili yer almaktadır.
Dictionary of Economics

ALTERNATIVE COST

(Dictionary of Economics) :
ALTERNATİF MALİYETAlternatif maliyet, bir projenin gerçekleştirilmesinde kullanılan faktörün başka alanda kullanılma fırsatından vazgeçilerek katlanılan maliyetttir. Firma dışından sağlanan bir üretim faktörünün alternatif maliyeti, bu faktörün fiyatıyla ölçülür. Eğer faktör firmanın kendi bünyesinde ise, bu durumda alternatif maliyet o faktörün satılabilme veya kiraya verilebilme fiyatı olacaktır.
Dictionary of Economics

ALTERNATİF MALİYET

(Dictionary of Economics) :
Alternatif maliyet, bir projenin gerçekleştirilmesinde kullanılan faktörün başka alanda kullanılma fırsatından vazgeçilerek katlanılan maliyetttir. Firma dışından sağlanan bir üretim faktörünün alternatif maliyeti, bu faktörün fiyatıyla ölçülür. Eğer faktör firmanın kendi bünyesinde ise, bu durumda alternatif maliyet o faktörün satılabilme veya kiraya verilebilme fiyatı olacaktır.
Medicine and Hematology Glossary

pulsus alternans

(Medicine and Hematology Glossary) :
pulsus alternans
Meteorological Glossary

SHOWALTER KARARLILIK İNDEKSİ

(Meteorological Glossary) :
(SHOWALTER STABILITY INDEX) [i]Atmosferin lokal statik kararlılığı için bir ölçü. Bu indekse göre, hava parseli 500 Mb. seviyesine kadar yükseltilir ve bu hava parselinin sıcaklığı çevresindeki sıcaklıkla karşılaştırılır. Eğer hava parselinin sıcaklığı yükseltildiği seviyedeki havanın sıcaklığından daha soğuksa o zaman atmosfer oldukça kararlı bir yapıdadır. Eğer sıcaksa o zaman atmosfer kararsızdır. Atmosferin kararsız olması durumu demek havada oraj ve etkili hava olayları potansiyeli var demektir.