Arap


Results for "Arap"

Turkish - English dictionary

Arap

(Turkish - English dictionary) :
1. (an) Arab. 2. Arabian, Arab. 3. colloq. Negro. atı Arabian horse. bacı Negro nurse, mammy. gibi olmak to get a deep tan. ... olayım. colloq. I swear that ...: Casus değilse Arap olayım. I swear he´s a spy! takvimi Arabian calendar, Muslim calendar. uyandı./ın gözü açıldı. colloq. We´ve learned our lesson.
Dictionary of Economics

ARAP ORTAK PAZARI

(Dictionary of Economics) :
Arap birliği'ne dahil ülkelerce imzalanan bir anlaşma ile 1 ocak 1965'te kurulmuş ekonomik bir birliktir. Pazarın kurulması ile, tarımsal ürünler ile hammaddeler alanında dış ticaretteki sınırlamalar kaldırılmıştır. Sanayi ürünlerindeki kısıtlamaların kaldırılması içinde çalışmalar sürdürülmektedir.
Dictionary of Economics

ARAP PARALARI BİRİMİ

(Dictionary of Economics) :
Oniki arap ülkesi parası cinsinden tanımlanarak 1974'te yaratılmış bir para birimidir. Arcu olarak anılır. Yaratılmasındaki amaç, arap paraları cinsinden ifade edilen hisse senedi ve tahvilllerin alım satımında ortak bir değer standardı işlevi görmesidir. Fiili değeri, sekiz arap parasının abd doları karşısındaki değerini yansıtacak şekilde hesaplanmaktadır. Kullanımı oldukça sınırlıdır.
Dictionary of Economics

ARAP-TÜRK BANKASI

(Dictionary of Economics) :
Türk, libya ve kuveyt sermayesi ile 1977 yılında kurulmuş bir bankadır. Kuruluş amacı, ilgili ülkelerin birbirleri ile olan ticari ilişkilerini finanse etmektir.
Turkish - French Dictionary

Arapça

(Turkish - French Dictionary) :
arabe