BULGUR


Results for "BULGUR"

Dream Dictionary of Phrase

BULGUR

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bulgur kaynatmak, kırdırmak ve onu eve taşımak bereketle yenecek rızka, Bulgur pilavı zekatı verilen ve bundan dolayı bereket hasıl olan nimete delalet eder.
Recipes Glossary

BULGURUN BESİN DEĞERİ

(Recipes Glossary) :
Bulgur, Anadolu'da başta gelen besin maddelerindenbiridir.Bulgur, hammaddesi sert buğdayın orta kısmında bulunanprotein ve azot miktarının nişastaya göre daha fazlaoranda bulunması nedeniyle diğer gıda maddelerine göredaha besleyici olma vasfını kazanmıştır. Makarna ve diğerhububat cinslerine göre üstünlüğü ise; buğdayın dışkabuğunda bulunan önemli minerallerin, bilhassa potasyumve fosforun, fabrikasyon bulgur üretiminin kaynatılmasafhası buhar basınçlarıyla yapıldığı için buğday özünedoğru gitmesi ve soyulma esnasında bulgurun bünyesindekalmasıdır. ( Makarna ve diğer hububat mamullerininüretiminde soyma safhasında bu değerli besleyicilerinbüyük bir kısmı dışarı kepek olarak atılmaktadır).
Recipes Glossary

ÇORBA-YOĞURTLU BULGUR ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak yoğurt 1. Beş bardak (varsa) et suyu ile2 bardak bulgur (yoksa) su içerisinde yıkanmışYarım paket margarin bulgur pişirilir.(125 gr.) 2. İki bardak yoğurt katılır,1 çorba kaşığı karıştırılır, kaynamaya bırakılır.nişasta 3. Bir çorba kaşığı nişasta su ile5 bardak et suyu ezilir. Karıştırarak çorbayaYeterince tuz ve kuru katılır, tuzu ve nanesi serpilir.nane Karıştırılır, iki dakika kadarkaynatılır, ocaktan alınır.4. Yağ bir tavada kızdırılır,çorbanın üzerine dökülür.Karıştırdıktan sonra servistabaklarına alınır.
Turkish - English dictionary

bulgur

(Turkish - English dictionary) :
1. bulgur, boiled and pounded wheat. 2. snow in small, hard grains. pilavı dish of boiled pounded wheat.
Turkish - English dictionary

bulgurluk

(Turkish - English dictionary) :
(wheat) suitable for boiling and pounding to make bulgur.