BUĞU


Results for "BUĞU"

Automotive Industry Glossary

İstikamet çubuğu

(Automotive Industry Glossary) :
İstikamet çubukları tekerlek sarsıntılarının direksiyon kutusuna intikalini önleyen araçlar olup, boru veya çubuk şeklinde yapılmışlardır.
Dream Dictionary of Phrase

AĞAÇ KABUĞU

(Dream Dictionary of Phrase) :
Malın bereketine, ondan güzel bir şekilde istifadeye delalet eder. Ağaç kabuğunu soyan birini görmek doğum yaptıran ebe ile tabir edilir. (Ayrıca Bakınız; Kabuk, Ebe.)
Dream Dictionary of Phrase

BUĞU / BUHAR

(Dream Dictionary of Phrase) :
Gözlerin haramdan korunmadığına, gurur ve kibire, Sıcak havada ağızdan buhar çıkması gizlenen şeyin açığa çıkmasına, bir ayıbın farkedilmesine, Yükselen buhar faydasız söze ve yalan haberlere delalet eder.
Plants Glossary

amberkabuğu (croton elutheria)

(Plants Glossary) :
Antil adalarında yetişen "liquidamber/sığla ağacı" denilen ağacın kabuğudur. Kabukların dışı kahverengiye yakın gri; içi ise sarıdır. Yandığı zaman hoş bir koku verir.Faydası : Dizanteri ve ishali keser. Hazım bozukluklarını giderir. Kansızlıkta faydalıdır. Anne sütünü artırır.
Recipes Glossary

BALIK BUĞULAMASI

(Recipes Glossary) :
(Hamsi, Sardalya, Tekir, Uskumru)GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 kilo balık 1. Temizlenmiş balıklar dibi düz bir1 çay bardağı tencereye dizilir.zeytinyağı 2. Üzerlerine zeytinyağı ve su dökülür,1 adet limon tuzu konur. Kıyılmış maydanoz serpilir.1 çay bardağı su Hepsinin üzerine soyulmuş, ince dilimler1 küçük bağ halinde kesilmiş bir limon döşenir.maydanoz, 3. Tencerenin kapağı kapatılıp on dakikayeterince tuz kadar pişirilir.