DERİN


Results for "DERİN"

Names Dictionary

DERİN

(Names Dictionary) :
Erkek ismi.Çok gelişmiş,çok ilerlemiş
Meteorological Glossary

DERİN ÇUKUR RÜZGARI

(Meteorological Glossary) :
(RAVINE WIND) [i]Herhangi bir doğal engelin bir tarafından öbür tarafına yönelmiş basınç gradyanının var olması durumunda, bir dağ engeline doğru sokulan dar ve derin bir çukur veya vadi içinde esen rüzgar. Bacasal etki nedeniyle bu tür rüzgarlar çok kuvvetli olabilir. Derin çukur rüzgarlarına örnek olarak Po Vadisi ile Cenova Körfezi arasındaki basınç gradyanından kaynaklanan rüzgar gösterilebilir.
Meteorological Glossary

DERİNLEŞME

(Meteorological Glossary) :
(DEEPENING) [i]Alçak basınç sistemi veya siklonik dönüş alanının gelişim evrelerini tanımlamada kullanılan ve sistemin merkezi basıncında azalma olduğunu gösteren bir terim. Aynı zamanda siklonik dönüş alanının genişlediği, daha fazla enerji kazandığı anlamına da gelir. Alçak basınç sisteminin 'dolması' kavramının zıt anlamlısı. Derinleşen bir alçak sistemin etkisi de artar. Bir alçak basınç mekezininin değeri, 1008 Mb.dan 1004 Mb.a düşerse derinleşmeden söz etmek mümkündür. Yüksek seviye kartlarında da derinleşme için merkezdeki kontur değerlerinin azalması gerekir.
Meteorological Glossary

KARIŞMA DERİNLİĞİ

(Meteorological Glossary) :
(MIXING DEPTH) [i]Konvektif faaliyetler ve türbülansla kirleticiler ve havanın iyi bir şekilde karıştırıldığı atmosfer tabakası ile yer arasındaki uzaklık.
Computer, Internet Glossary

ordering bias

(Computer, Internet Glossary) :
sıralama yanlılığı