DOK


Results for "DOK"

Meteorological Glossary

RADYOAKTİF DÖKÜNTÜ

(Meteorological Glossary) :
(RADIOACTIVE FALL OUT) [i]Nükleer bir patlamada ortaya çıkan radyoaktif maddelerin yeryüzüne inmesi. Bu döküntü patlamadan hemen sonra lokal olarak gerçekleşebileceği gibi gecikmiş döküntü şeklinde de olabilir ama her iki döküntü türü de meteorolojik açıdan önem taşır. Lokal döküntüde patlama yer veya yere yakın seviyede gerçekleştiği için etki alanı dar ama etkisi fazla olur. Gecikmiş döküntüde patlama yerden daha yukarı seviyelerde gerçekleştiğinden eğer o anda herhangi bir yağış varsa radyoaktif maddeler yere iner, eğer yağış yoksa o zaman radyoaktif maddeler meteorolojik koşullara ve genel sirkülasyona bağlı olarak dağılır ve gecikmeli bir şekilde yeryüzünün değişik kesimlerinde etkili olur. Bu dağılımda en önemli etken meteorolojik koşullardır.
Dream Dictionary of Phrase

DOKTOR

(Dream Dictionary of Phrase) :
Anne yahut alim bir kimise, Hastanın yanına doktor girmesi onun iyileşmesine, sağlıklı birinin yanına girmesi hastalanmaya, Doktor, insan karakterinde saklı bulunan ve nefsin derinliklerinde bastırılan olumsuz özellik ve eğilimlerin ortaya çıkmasına, Dokktor oldUğun görmek ilim ehli yahut yönetici olmaya, Doktor bazen insanı rkasından çekiştiren birine, öğütleri etkili olan vaize, çöplüğe, kan aldırmaya, Göz doktoru, dine sonradan eklenen hurafeleri temizleyen, insanlara rehberlik yapan kimseye, iyi danışmana, Doktorun kefen satması mesleğinde hile yapıyor olmasına ve teşhisteki yanlışı ile insanın sağlığı ile oynamasına delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

DOKUMAK

(Dream Dictionary of Phrase) :
İhtilafı olan kimseyle anlaşmaya, bütün meydana getiren parçaları yerli yerine koyarak yararlı hale getirmeye, Bez, kumaş vs. dokumak bazen ömrün sayılı günlerine, hapisteki kimsenin kurtulmasına, dış tehlikelerden korunmaya, eşiyle muhabbet etemeye, Dokkuma tarağı genç kız için kocaya, bekar erkek için haysiyetli, hayatın sıkıntılarına katlanan kadına, Dokumacı duvar ustasına, işi gereği çok yolculuk yapan ve aşırı yorulan kimseye delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

DOKUNMAK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bir kimseye eliyle dokunmak onunla dostluk kurma ve iş münasebeti gerçekleştirmeye, Bir şeye hayranlıkla dokunmak onu elde etmeye,o şeyle meydana gelecek iyiliğe delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Yoklamak.)
Dream Dictionary of Phrase

DÖKMEK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Üzerine su yahut yemek dökmek sadaka vermekten kaçınıyor olmaya, nimetlere şütretmekte gevşek davranmaya delalet eder. ( Su dökücüsü için Bakınız; Su.)