DOLMA


Results for "DOLMA"

Recipes Glossary

ZEYTİNYAĞLILAR-ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 adet enginar 1. Yarım fincan una bir limon suyu1.5 kahve fincanı sıkılır, bir tencereye altı bardak supirinç konur, bu suya unla karışık limon suyu1 bardak güzelce karıştırılır.zeytinyağı 2. Enginarlar saplarından kesilir.2 orta irilikte Bütün kabuk ve çiçeklerindensoğan temizlenir. İyice ayıklayıp soyulur.Yarım fincan un Bir numaradaki unlu, limdnlu suya hemen2 adet limon atılır. Kalan sapları taze ve körpe ise1 küçük demet soyulur, onlar da suya atılır.dereotu 3. Ayrı bir kapta yarım bardakYarım kilo taze zeytinyağı ile çentilmiş soğanlar rengibakla içi değişmeyecek kadar kavrulur. Bununiçerisine kabukları soyulmuş küçükdoğranmış taze bakla içleri,ayıklanmış, yıkanmış pirinç katılır.Dört beş dakika hepsi birliktekavrulur. Bunların üzerine bir çaybardağı su dökülür. Orta ateştepişirilir, suyunu çekince ateştenalınır. Üzerine kıyılmış dereotuserpilir, karıştırılır.
Recipes Glossary

ZEYTİNYAĞLILAR-ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 baş dolmalık 1. Lahananın dibinden koçanı kesilir,lahana (birbuçuk yaprakları ayrılır. Sıcak tuzlu sudakilo kadar) hafifçe haşlanır, erimemesine dikkat3 adet soğan edilir.1 bardak 2. Bir bardak zeytinyağının birazızeytinyağı bırakılarak bir tencereye dökülür.1 bardak pirinç Üzerine üç soğan çentilir. Beş dakika2 domates kadar hafif ateşte kavrulur, iki1 tatlı kaşığı domates doğranır, yine beş dakika kadarsalça karıştırılarak kavrulur. HepsininYarım fincan kuru üzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinçnane dökülür, onunla da yine beş dakikaYeterince tuz kadar kavrulur. Bunların üzerine birbardaktan az kaynar su dökülür, tuzu,nanesi serpilir. Pilav gibi pişirilir.Dolmalarda pişen pirinçler pek yumuşakolmaz. Suyunu çekince ateşten alınır,karıştırılır, ılımaya bırakılır.3. Ayrı bir tencereye kalan yağdökülür. Bu yağ ile bir tatlı kaşığısalça öldürülür.4. Dolmalık lahanalardan parçalarkesilir. Hazırlanan içten, cevizdenbüyük parçalar alınarak sarılır.Salçalı tencerede istif edilir. Sarmaişi bittikten sonra üzerine basacakkadar su dökülür. Sonra hafif ateştepişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.NOT:Yaprak dolması ve pazı dolması hep buşekilde yapılır. Arzuya göre içine çamfıstığı ve kuşüzümü de katılabilir.
Recipes Glossary

ZEYTİNYAĞLILAR-ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI8 adet orta 1. Patlıcanların sapları kesilir.irilikte patlıcan Ortalarından yarıya bölünür. Oyacak ile1 bardak içleri oyulur.(Küçük patlıcanlardanzeytinyağı bütün de olabilir. Şayet küçük1 çay bardağı patlıcanlardan olursa, sapları kesilir.pirinç Baş tarafından bir santim kadar olmak5 orta irilikte üzere kapak içi kesilir, öylecesoğan oyulur.)Yarım fincan çam 2. İçi şöyle hazırlanır:fıstığı Bir bardaktan biraz az zeytinyağındaYarım fincan beş tane çentilmiş soğan kavrulur.kuşüzümü Ayıklanmış, yıkanmış pirinç, fıstık ve2 orta irilikte kuşüzümü onbeş dakika kadar kavrulur.domates Bir bardak su, yeterince tuz ilavesiyle1 adet küçük limon dirice bir pilav pişirilir, ateşten1 küçük demet indirilir. Hafif soğuyunca karabiber,maydanoz kıyılmış maydanoz, dereotu, nane1 küçük demet serpildikten sonra kabukları çıkarılmışdereotu ve rendelenmiş domatesler de katılarak3 dal taze nane karıştırılır, böylece içi hazırlanmışYeterince tuz, olur.karabiber 3. Patlıcanların pişirileceği tenceredeYarım kaşık salça kalan az zeytinyağı ile yarım kaşıksalça hafifçe kavrulur. Bu tencereyepatlıcanlar, hazırlanan harçtandoldurularak diklemesine dizilir.Üstlerine domateslerden kapak yapılır.Şayet küçük patlıcanlar bütün olarakoyulmuşsa o zaman kendi kapağıkapatılır. Son olarak suyu ile biraztuz katılarak yumuşayıncaya kadarpişirilir. Soğuk olarak yenir.
Turkish - English dictionary

dolma

(Turkish - English dictionary) :
1. being filled up. 2. filled in, made by filling with dirt, etc. 3. vegetable, fowl, lamb, mussel, etc. filled with stuffing or dressing. 4. slang lie, made-up story. 5. slang stacked deck. yutmak slang to be duped.
Turkish - English dictionary

dolmabiber

(Turkish - English dictionary) :
sweet pepper, bell pepper, green pepper.