Donma


Results for "Donma"

Meteorological Glossary

ERGİME/DONMA ISISI

(Meteorological Glossary) :
(HEAT OF FUSION/FREEZING) [i]Sıcaklık sabit kalmak koşuluyla, katı haldeki bir maddenin birim kütlesinin sıvı hale gelmesi için verilmesi gereken ısıya ergime, 1 gram maddenin sıvı halden katı hale geçmesi için alınması gereken ısıya da donma ısısı denir. Aynı maddenin birim ünitesi için her iki değer de aynıdır. Buzun ergime ısısı (gizil ısı) her gram için 79.7 kaloridir.
Automotive Industry Glossary

Donma Noktası ( Yakıt )

(Automotive Industry Glossary) :
Yakıtın katılaştığı veya donduğu ısı derecesine donma noktası denir. Bu ise yakıtın soğuk havada kullanılabilme oranını gösterir. Özellikle motorin soğuk havalarda kristalleşerek donabilir.
Dream Dictionary of Phrase

DONMAK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bir kap içine koyduğu suyun donduğunu görmek mala, Akarsuların, su birikintilerinin ve her çeşit su kütlesinin donması dargınlık ve kırgınlıkların unutulmasına yahut iş ve ticaretteki durgunluğa delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Buz, Buzdağı, Soğuk, Üşümek..)
Turkish - English dictionary

donma

(Turkish - English dictionary) :
freezing. noktası freezing point.
Turkish - English dictionary

donmak

(Turkish - English dictionary) :
1. to freeze. 2. to freeze to death. 3. to feel very cold, freeze. 4. to set, harden, solidify. 5. to freeze, remain motionless. donup kalmak to be petrified with astonishment or fear.