DÜŞÜK


Results for "DÜŞÜK"

Dictionary of Economics

EN DÜŞÜK ÜCRET

(Dictionary of Economics) :
(Asgari Ücret)
Medicine and Hematology Glossary

NON-HODGKİN LENFOMA - DÜŞÜK DERECELİ

(Medicine and Hematology Glossary) :
Yeni tanı konan non-Hodgkin lenfomaların %25-35'i bu grupda yer alır. İleri yaş hastalığıdır (50-70 yaş). 30 yaş altında görülmesi nadirdir. Olguların %80-90'ı ileri evrelerde gelirler (Evre III veya IV). Yavaş ilerleyen hastalıklardır. Önemli bir biyolojik özellikleri agressif lenfomalara dönebilmeleridir. 6-10 yıl ortalama yaşam süresi ile en iyi seyirli lenfoma grubunu oluştururlar. Az bir kısmında spontan remisyon görülebilir.
Medicine and Hematology Glossary

DÜŞÜK

(Medicine and Hematology Glossary) :
Fetusun, gebeliğin 28. haftasından önce ölümü, ve rahmin dışa atılmasıdır.
Meteorological Glossary

ÇİM ENDÜŞÜK SICAKLIĞI

(Meteorological Glossary) :
(GRASS MINIMUM TEMPERATURE) [i]Kısa boyda kesilmiş çimlerle kaplı bir alanda, haznesi çimlere dokunacak şekilde açıkta bırakılmış bir termometrenin gece boyunca ölçtüğü en düşük sıcaklık.
Meteorological Glossary

EN DÜŞÜK SICAKLIK

(Meteorological Glossary) :
(MINIMUM TEMPERATURE) [i]Belirli bir süre içerisinde ya da bir gün içerisinde kaydedilen en düşük hava sıcaklığı. En düşük hava sıcaklığı siper içerisinde ölçülebileceği gibi, toprak yüzeyinde de ölçülebilir. Sis ve don oluşumu nedeniyle en düşük hava sıcaklığının meteorolojide büyük önemi vardır. Ülkemizde özellikle narenciye üretimi ve seracılığın yoğun olarak yapıldığı Akdeniz ve Eğe Bölgeleri için bu sıcaklık çok önemlidir. Hava tahminlerinde herhangi bir yer için en düşük hava sıcaklığı belirlenirken, kapalılık, yağış, coğrafi yapı, etkili olan sistemin göz önüne alındığı kişisel meteorolojik deneyimlerin yanında bir çok değişik yöntem ve formüller kullanılmaktadır.