DİRSEK


Results for "DİRSEK"

Dictionary of Economics

DİRSEKLİ TALEP EĞRİSİ

(Dictionary of Economics) :
Amerikalı iktisatçı Paul Sweezy tarafından geliştirilmiş olan oligopol modelindeki talep eğrisine verilen addır. Bu eğri, oligopol piyasalarda mevcut fiyat sertliğini açıklamaya yöneliktir. Bu modele göre, oligopolcü firma fiyatını yükselttiği zaman diğer firmalar fiyatlarını yükseltemezler; çünkü, bu takdirde oligopolcü firma müşterilerinin çoğunu kaybedecektir. Öte yandan, oligopolcü firmanın fiyatlarını düşürerek satışı artırması da mümkün değildir; çünkü bu durum diğer oligopolcü firmaları aynı şekilde davranmaya itecektir. bu yüzden, oligopolcü firmalar arasındaki rekabet fiyat bazından çok, ürün farklılaştırması, reklam gibi yollarla yürütülmektedir.
Dream Dictionary of Phrase

DİRSEK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Kadın için zinete, erkek için güce; Dirsek ağrısı üzüntüye, Açık kadın dirseği görmek dünyalığa, erkek dirseği görmek kendi kazancını yiyen namuslu bir erkeğe delalet eder.
Turkish - English dictionary

dirsek

(Turkish - English dictionary) :
1. elbow. 2. bend, turn (in a line, road, or river). 3. (pipe) elbow. 4. prop, shore (placed at an angle). çevirmek /a/ to drop (someone) socially. çıkıntısı anat. olecranon, funny bone, crazy bone. çürütmek to study long and hard. kemiği anat. radius.
Turkish - English dictionary

dirseklemek

(Turkish - English dictionary) :
/ı/ to elbow, push (someone) with one´s elbow.
Turkish - English dictionary

dirseklenmek

(Turkish - English dictionary) :
1. to make a turn, bend. 2. to be elbowed.