KABA


Results for "KABA"

Plants Glossary

Su kabagi (Lagerneria vul

(Plants Glossary) :
Meyvelerinin yarisi siskin, yarisi dardir. Bu sebepten su kabi olarak veya ortadan boyuna kesilip kurutulduktan sonra masrapa seklinde kullanilmaktadir.
Plants Glossary

helvacıkabağı (kestanekabağı)

(Plants Glossary) :
Kabakgillerden tatlısı yapılan bir çeşit kabaktır. Yaprakları uzun ve büyüktür. Çekirdekleri yoktur. Ev ilaçlarında çekirdekleri kullanılır.Faydası : Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde yardımcı olur.
Plants Glossary

kabak (cucurbita)

(Plants Glossary) :
Kabakgiller familyasından, meyvası sebze olarak kullanılan, otsu bir bitki cinsidir. Kökü saçak şeklindedir. Gövdesi sürüngen, köşeli, ince ve çok uzundur. Üzerinde sert ve kısa tüyler bulunur. Yaprakları büyük, kaba, tüylü; çiçekleri sarıdır. Meyvesi, etli ve suludur. İçinde kabak çekirdeği denilen pek çok tohum vardır.Faydası : İdrar söktürür ve idrar tutukluğunu giderir. Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler. Prostattan doğan şikayetleri giderir. Mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir, kabızlığı giderir. Basuru olanlar için faydalıdır. Yüksek tansiyonu düşürür. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser. Helvacıkabağının çekirdekleri bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olur. Lapası dıştan tatbik edilecek olursa boğaz ağrılarını ve kadınlarda görülen akıntıyı keser.
Plants Glossary

kabakulakotu (venüsçiçeği)

(Plants Glossary) :
İkiçeneklilerden; 70-80 cm boyunda ince saplı tırmanıcı bir bitkidir. Çiçekleri koyu kahverengidir. Kokusu pistir.Faydası : İdrar söktürür. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar.
Recipes Glossary

DOLMALAR-ETLİ KABAK DOLMASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI5-6 orta boy kabak 1. Kabaklar varsa özel bıçağıyla200 gram kıyma kazınır. Yine özel bıçakla üzerinde1 baş soğan çizgiler yapılır. Ortasından ikiye2 domates bölünür, yıkanır. İçleri aynı1 çay bardağı pirinç bıçakla oyulur.1 küçük demet 2. Kıyma üzerine, çok küçük olarakmaydanoz, dereotu domatesler doğranır veya rendelenir.2 dal nane yaprağı Sonra bir baş soğan çentilir,3 kaşık yağ yıkanmış, ayıklanmış pirinç katılır.Yarım kaşık salça Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz,Yeterince tuz, dereotu, nane serpilir, bir fincandakarabiber. su ilavesiyle iyice karıştırılır.3. Altı düz tencerede yağda hafifsalça kavrulur.4. Hazırlanan iç ile kabaklardoldurulur. Tencereye yatırarakistif edilir, üzerlerine basacakkadar suyu katılır. Hafif ateştepişirilir.5. Arzuya göre servis yaparkenüzerine sarmısaklı ya da sarmısaksızyoğurt konur.NOT:Dolmaların pişirileceği tencereçukursa dolmalık kabaklardiklemesine istif edilir.