KABAK


Results for "KABAK"

Turkish - English dictionary

kabak

(Turkish - English dictionary) :
1. squash; vegetable marrow, zucchini; pumpkin; gourd. 2. hashish pipe. 3. boorish, awkward. 4. tasteless, unripe (watermelon). 5. bald. bastısı stewed vegetable marrow. başına/başında patlamak colloq. to bear the brunt of something; to catch the blame for something. çekirdeği pumpkin seed. çekmek to smoke hashish. çıkmak (for a melon) to turn out to be unripe. çiçeği gibi açılmak colloq. to start behaving too unconstrainedly. dolması stuffed squash. gibi 1. bald. 2. bare. 3. tasteless. kafalı 1. bald. 2. having a shaved head. 3. stupid. kalyası squash cooked in butter. kızartması fried squash. musakkası a dish made with squash, ground meat, and onions. tadı vermek to become boring, become uninteresting, lose its appeal. tatlısı a dessert prepared with boiled pumpkin, walnuts, and sugar.
Plants Glossary

kabak (cucurbita)

(Plants Glossary) :
Kabakgiller familyasından, meyvası sebze olarak kullanılan, otsu bir bitki cinsidir. Kökü saçak şeklindedir. Gövdesi sürüngen, köşeli, ince ve çok uzundur. Üzerinde sert ve kısa tüyler bulunur. Yaprakları büyük, kaba, tüylü; çiçekleri sarıdır. Meyvesi, etli ve suludur. İçinde kabak çekirdeği denilen pek çok tohum vardır.Faydası : İdrar söktürür ve idrar tutukluğunu giderir. Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler. Prostattan doğan şikayetleri giderir. Mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir, kabızlığı giderir. Basuru olanlar için faydalıdır. Yüksek tansiyonu düşürür. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser. Helvacıkabağının çekirdekleri bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olur. Lapası dıştan tatbik edilecek olursa boğaz ağrılarını ve kadınlarda görülen akıntıyı keser.
Turkish - German Dictionary

kabak dolması

(Turkish - German Dictionary) :
farcierter Kürbis.
Turkish - German Dictionary

kabak gibi

(Turkish - German Dictionary) :
kahl, ungehaart.
Recipes Glossary

KABAK MUSAKKASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI250 gram kıyma 1. Bir tencereye yağ konur, üzerine1 kilo sakız kabağı soğan çentilir. Soğanlar1 baş soğan pembeleşinceye kadar karıştırılarak3 kaşık yağ ateşte tutulur. Üzerine iki yüz elli1 kaşık salça gram kıyma ilâve edilir. Kıyma2 orta büyüklükte suyunu çekinceye kadar kavrulur,domates sonra salçası konur, salça ileKırmızı biber, taze karıştırılır ve beş dakika danane, yeterince tuz böylece kavrulur. Küçük parçalar1 küçük bağ dereotu halinde domatesler doğranır, tekrardomatesler eriyinceye kadar ateştetutulur.