KABUL


Results for "KABUL"

Turkish - French Dictionary

kabul etmemek

(Turkish - French Dictionary) :
refuser
Turkish - Spanish dictionary

kabul etmemek

(Turkish - Spanish dictionary) :
rehusar
Dictionary of Economics

KABUL HADDİ

(Dictionary of Economics) :
Ufaklık paralar için geçerli olan bir terimdir. Borçlu alacaklısına borcunu banknotla ödediğinde, alacaklının bu parayı kabul etme zorunluluğu vardır. Fakat bu borç ödemesi belli bir miktarın üzerinde ufaklık para ile yapılıyorsa alacaklı bu ödemeyi kabul etmeyebilir.Ufaklık paralar ile yapılacak borç ödemelerinde maksimum miktarı ile ilgili 6797 ve 640 sayılı kanunlar, 12264 nolu 28.5.1970 tarihli bir kanunla yürürlükten kaldırılmıştır. Kabul miktarı tarfların iyi niyetine göre belirlenmektedir.
Dictionary of Economics

KABUL KREDİSİ

(Dictionary of Economics) :
Belli şartlarla çekilecek poliçelerin kabul edildiğini bildiren, keşideci veya hamiller lehine açılan kredi. Bir mali kuruluşun, (Bankalar) senedi ödemeyi taahhüt etmesiyle kabul kredisi sağlanmış olur. Genellikle uluslararası işlemlerde kullanılan kabul kredisi, ithalatçının ithal ettiği malların bedelinin satış tarihinde değil, ilerideki belli bir tarihte ödeneceği satıcıya garanti eder.
Dictionary of Economics

KABUL KREDİSİ

(Dictionary of Economics) :
Bir finans şirketinin, üçüncü şahsın kıymetli kağıdını garanti etmesi ve ödeme taahüdünde bulunması şartı ile verilen kredidir. Kabul kredisi, dış ticaret işlemlerde çok fazla kullanılmaktadır.