KAR


Results for "KAR"

Meteorological Glossary

KAR ANKETİ

(Meteorological Glossary) :
(SNOW SURWEY) [i]Belli bir bölgede veya su yatağında bulunan kar örtüsünün erimesiyle ortaya çıkacak toplam su miktarını hesaplayabilmek için kar örtüsünün değişik noktalarında aynı anda yapılan kar kalınlığı ve kar erimesiyle elde edilen su ölçümleri için kullanılan terim.
Turkish - Kurdish Dictionary

kar ayakkabısı

(Turkish - Kurdish Dictionary) :
lekan.
Meteorological Glossary

KAR ÇİTİ

(Meteorological Glossary) :
(SNOW FENCE) [i]Kara ve demiryollarının sürülen ve savrulan kardan etkilenmemesi için yolların rüzgar alan tarafına, yoldan 15 metre uzaklığa çekilen 1.5 ile 3 metre yüksekliğindeki çit. Eğer kış şartları çetinse ve fazla kar yağışı ve sürülmesi oluyorsa o zaman 30'ar metre aralıklarla üç veya dört ayrı çit çekilmek zorundadır. Çekilen çitler rüzgar hızını kestiği için sürüklenen karlar çitin kuytu tarafında yığılır. Birçok ülkede yolların kenarlarına dikilen çalı ve ağaçlar doğal kar sürülmesini engelleyici çit olarak görev yapmaktadır.
Dictionary of Economics

KÂR DAĞILIMI

(Dictionary of Economics) :
Kâr dağıtımı, her yıl sonunda şirketlerin elde ettiklerikârdan şirket ortaklıkları arasında paylaşımışeklinde ifade edilmektedir. Fakat şirketler kâr sağlayamadıkları sürece kâr dağıtamazlar. Kâr, ortaklar arasında şirket sözleşmesi ve kanunda belirtilen oranda dağıtılmaktadır.
Dictionary of Economics

KAR DAĞITIMI

(Dictionary of Economics) :
Şirketlerin elde ettiği karın hesap yılı sonunda şirket ortakları arasında paylaşımı. Şirketlerin kar dağıtımına ilişkin genel kural, kar payının ancak kardan dağıtılabileceğidir. Bir başka deyişle, şirket kar etmedikçe, ya da geçen yıllardan devreden karı olmadıkça kar payı dağıtamaz.Anonim şirketlerde, kar dağıtımı için genel kurul kararı gereklidir. Genel kurulda karı dağıtmama yolunda bir karar da benimsenebilir.