KARDEŞ


Results for "KARDEŞ"

Islamic Glossary

SÜT KARDEŞ

(Islamic Glossary) :
Aynı kadından süt emmiş çocuk. (Bkz. Rıda')İki buçuk yaşından küçük iki çocuk aynı kadından süt emince, süt kardeşi olurlar. Birbirleriile evlenemezler. (M. Zihni Efendi)Hanefî ve Mâlikî mezheblerinde, bir kadından bir damla bile süt emen erkek ve kız, sütkardeşi olur. Kadın bunların süt anneleri olur. Şâfiî ve Hanbelî'de ise ayrı ayrı beş defâiçmedikçe süt kardeşi olmazlar. Hanbelî'de her yaşta içen süt kardeş olu r. Diğer üç mezhebimâmı iki buçuk yaşından yukarı iken içince, süt kardeş olmazlar dedi. (Abdurrahmân Cezîrî)Öz kardeşinin süt kızı ile evlenmek haram olduğu gibi, süt kardeşinin öz kızı ile ve sütkardeşinin süt kızı ile evlenmek de haramdır. (Molla Hüsrev)Süt annenin bu emmeden evvel veya sonra başka erkekten de, nesepten (soydan) veyarıdâ'dan (süt emmeden) olan çocukları ve süt babanın başka kadınlardan hâsıl olmuş ve olacak,nesepten ve rıdâ'dan çocuklarının hepsi, bu çocuğun süt kardeşleri olurlar . (İbn-i Hümâm)
Plants Glossary

Kardeskani

(Plants Glossary) :
( (Ejderkani / Ejderagaci / Drecaena dreco / Sanguis draconis) Birçenekliler sinifinin, zambakgiller familyasindan, Kanarya adalarinda yetisen bir agaç ya da agaççiktir. Gövdesi kalindir. Yapraklari sert ve kiliç seklindedir. Dallarinin ucunda demet seklinde toplanmistir. Yasli gövdelerden, boyacilikta kullanilan reçinemsi kirmizimtirak bir öz su akar.Kullanildigi yerler: Yaralari tedavi eder, dis kanamalari tedavi eder.
Plants Glossary

kardeşkanı (ejderkanı)

(Plants Glossary) :
Birçenekgiller sınıfının, zambakgiller familyasından, Kanarya adalarında yetişen bir ağaç veya ağaçcıktır. Gövdesi kalındır. Yaprakları sert ve kılıç şeklindedir. Dallarının ucunda demet şeklinde toplanmıştır. Yaşlı gövdelerden, boyacılıkta kullanılan, reçinemsi kırmızımtırak bir özsu akar.Faydası : Yaraları tedavi eder. Dış kanamaları keser.
Turkish - English dictionary

kardeş

(Turkish - English dictionary) :
1. brother; sister; sibling. 2. an informal form of address: Kardeş, bunu şoföre uzatır mısın? Would you mind handing this to the driver? ten ileri olmak to be bosom friends. kardeş in a brotherly or sisterly way. katili fratricide; sororicide (murderer). katli fratricide; sororicide (murder). kavgası fratricidal quarrel. köy a village to which students in a school give aid. payı yapmak to divide something equally, go halves.
Turkish - English dictionary

kardeşçe

(Turkish - English dictionary) :
1. in a brotherly manner, fraternally; in a sisterly manner. 2. brotherly, fraternal; sisterly.