MAKRO


Results for "MAKRO"

Environmental Glossary

MAKROTÜKETİCİLER

(Environmental Glossary) :
[ Macroconsumers ] Parçacıklar halindeki organik maddelerle heterotrofik beslenme yoluyla enerjilerini sağlayan organizmalar.
Meteorological Glossary

MAKROİKLİM

(Meteorological Glossary) :
(MACROCLIMATE) [i]İçerisindeki küçük, yöresel iklim farklılıkları göz ardı edildiğinde, bir bütün olarak çok geniş bir alanı kapsayan genel iklim. Makro iklim bilgileri bu geniş alan içerisinde yer alan büyük klima istasyonları aracılığıyla derlenir.
Meteorological Glossary

MAKROKLİMATOLOJİ

(Meteorological Glossary) :
(MACROCLIMATOLOGY) [i] Makro iklim alanlarıyla ilgilenen, bu alanlardaki iklim analizlerini yapan, makro iklimle ilgilenen bilim dalı.
Meteorological Glossary

MAKROMETEOROLOJİ

(Meteorological Glossary) :
(MACROMETEOROLOGY) [i]Genel sirkülasyonu anlamaya ve açıklamaya yönelik olarak büyük ölçekli hava değişimlerini ortaya koyabilmek amacıyla, haftalar ve ayları içeren uzun bir sürede yapılan hava ile ilgili çalışmalar. Veya; yeryüzünün çok geniş bir alanını/tamamını etkileyen meteorolojik olaylar üzerinde yapılan çalışmalara verilen isim. Mikro meteorolojinin tersi.
Meteorological Glossary

MAKROÖLÇEK

(Meteorological Glossary) :
(MACROSCALE) [i]Yeryüzü üzerinde yatay eksende 200 km veya daha fazla bir alanı kapsayan bölümde gerçekleşen meteorolojik olayları belirtmede kullanılan bir terim. Bir kıtayı kapsayacak büyüklükteki bu alanda rüzgar sirkülasyonu veya bulut örtüsü gibi meteorolojik olaylar izlenebilir.