MESL


Results for "MESL"

Dream Dictionary of Phrase

İŞ / MESLEK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Kişinin kendi iş ve mesleğini görmek kazancından hayır görmeye, kimseye muhtaç olmadan yaşamaya, İşin noksan kalması eksikliğe, tamamlanması hayat ve geçimin güzelleşmesine, Hayırlı bir iş yaptığını görmek bekar için evlenip çocuğu olmaya, diğerleri içiin mülk ve yetkiye delalet eder. İşten çıkarılmak, bir meslekten bir mesleğe, bir işten diğer bir işe geçmeye, Bir işten yahut vazifeden çıkarılmak yahut alınmak, o iş ve vazifeyi elde etmeye, İş ve mesleğini düşünmek olgun, yüksek mertebeli bir insana delalet eder.
Tourism Glossary

Turizm Meslek Eğitimi

(Tourism Glossary) :
Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu, araştırma ve planlama çalışmalarını geliştirecek işletmelerinin verimliliğini artıracak ve bu sektördeki yenilikleri takip edebilecek bilimsel metodların ortaya çıkarılması için yapılan mesleki eğitimdir.
Turkish - English dictionary

meslek

(Turkish - English dictionary) :
1. (a learned) profession. 2. trade, craft. 3. occupation, line of work. 4. phil. system. 5. doctrine. 6. trend, movement. 7. school (of thought), école. hastalığı occupational disease. kuruluşu professional association. okulu vocational school, trade school. sahibi 1. professional man or woman; person who knows a trade. 2. professional (person); (person) who knows a trade. ten yetişme (someone) who´s learned his occupation by doing it (rather than learning it through academic training).
Turkish - English dictionary

mesleki

(Turkish - English dictionary) :
1. professional (pertaining to a learned profession). 2. trade, pertaining to a trade. 3. occupational, vocational.
Turkish - English dictionary

mesleksiz

(Turkish - English dictionary) :
(someone) who has no profession or trade.