PASİF


Results for "PASİF"

Dictionary of Economics

PASİF

(Dictionary of Economics) :
Muhasebe terimi olarak bir mal varlığı üstünde etki yapan, para ile değerlendirilebilir borç ve yükümlülükler toplamı. Bir bilançonun aktifi işletmenin varlıklarını gösterirken, pasifi bu varlıkların hangi kaynaklardan sağladıkların sergiler. Bilançonun pasif tarafı aynı zamanda işletmenin hukuki ve mali yapısını yansıtır. Varlıkların ne kadarının özsermaye ile karşılandığı ve işletmenin ne kadar yabancı kaynak kullandığı pasif tarafta görülür. Sermaye, yedek akçeler, karşılıklar ve yıl karı pasif tarafın öz sermayeyi oluşturan kalemleri iken, işletmeye herhangi bir şekilde verilen avanslar, açılan krediler, ödenecek olan vergiler, emanet olarak yatırılan paralar yabancı kaynağı oluşturan kalemlerdir.
Dictionary of Economics

PASİF

(Dictionary of Economics) :
Parayla değerlendirilebilir borç ve yükümlülükler toplamıdır. Bir bilançonun pasifi, işletmedeki varlıkların hangi kaynaklardan sağlandığını ve işletmenin hukuki ve mali yapısını gösterir.
Turkish - English dictionary

pasif

(Turkish - English dictionary) :
1. passive. 2. com. liabilities; debit side of a balance sheet. direniş passive resistance. korunma passive defense.
Tourism Glossary

Pasif Dış Turizm (Outgoing Tourism):

(Tourism Glossary) :
Bir ülkenin milli sınırlarından dışarı çıkan ve o ülkenin milli parasını da transfer eden vatandaşların uluslar arası turizm hareketine katılmaları olayına denir.
Automotive Industry Glossary

PASIF GUVENLIK

(Automotive Industry Glossary) :
Bir kaza durumunda yolcularin güvenligini saglayan etkenlerdir. Emniyet kemerleri, airbag, kapi içi çelik barlar, arabanin darbe emme yapisi vs. gibi