PİRİNÇ


Results for "PİRİNÇ"

Turkish - Kurdish Dictionary

pirinç

(Turkish - Kurdish Dictionary) :
birinc.
Dream Dictionary of Phrase

PİRİNÇ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Zorlukla elde edilen mala, Pirinç toplamak ve onu bir yere yığmak mala, Pirinci harman edip kabuklarından temizlemek mal ve dünyalığa yönelik sözlü ve fiili zararı def etmeye, Pirinç pişirmek yahut pişmiş pirinç yemek çoğalan mala ve ticarete delalet edeer.
Plants Glossary

pirinç (oryza sativa)

(Plants Glossary) :
Buğdaygiller familyasından; sıcak bölgelerde yetiştirilen bir bitkidir. Her başakçığında bir çiçek vardır. Tanesi burada meydana gelir. İçeriğinde bol miktarda nişasta ve vitaminler vardır. Pirinç kabuğundan tabii phytine elde edilir. Bu madde, gelişmeye yardımcı olur. Zihin açıklığı sağlar.Faydası : Vücuda gerekli olan kaloriyi sağlar. Yüksek tansiyonu ve fazla üre miktarını düşürür. İshali keser. Kaynatılması ile elde edilen su ishal kesici olarak kullanılır. Unu, yaraları kurutmak maksadıyla kullanılır.
Recipes Glossary

ÇORBA-PİRİNÇ ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 çay bardağı 1. Bir tencereye 6 su bardağı etayıklanmış, yıkanmış suyu ya da su ile bir çay bardağıpirinç yıkanıp ayıklanmış pirinç katılır,6 su bardağı et suyu pirinçler parçalanıp yumuşayıncayaya da su kadar pişirilir, tuzu katılır.2 orta irilikte 2. Ayrı bir kapta iki yemek kaşığıdomates yağ üzerine kabukları soyulmuş iki2 kaşık tereyağı ya domates ince ince doğranır (domatesda margarin yoksa yarım kaşık salça katılır).Kafi miktarda tuz Ateşte eriyinceye kadar yağdaDomates yoksa yarım domatesler öldürülür.kaşık salça. 3. Pişen pirinçler üzerine yağdapişirilen domatesler öylece dökülür,karıştırılır, ocaktan alınır. Arzuedilirse bu çorbanın üzerinekıyılmış maydanoz ve karabiberekilir.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-PİRİNÇLİ KÖFTE

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞIYarım kg. ince 1. Pirinç, pilav yumuşaklığında sudaçekilmiş yağsız dana pişirilir.veya koyun kıyması 2.Yarım kaşık yağla rendelenmiş1 çay bardağı pirinç soğan hafifçe sarartılır, bunların1 soğan, 2 fincan un üzerine kıymanın yarısı konur, yine4 yumurta, yeterince hafife kavrulur. Kıyılmış maydonozlatuz, karabiber karıştırılır.1 demet maydanoz 3.Yarısı kalan çiğ kıyma, pişenKızartmak için: 2 çay pilav, hafifçe kavrulan soğanlıbardağı ayçiçek yağı kıyma, bir yumurta, yeterince tuz vekarabiber hep birlikte iyiceyoğrulur.4. Bu karışımdan yumurtadan birazküçük parçalar alınarak uzunca yassıköfteler yapılır.5. Bu köfteler evvela una bulanır.6. Kalan üç yumurta bir kabakırılır, içerisine bir tatlı kaşığıun katılır, çatalla çırpılır.7. Una bulanmış köfteler, tavadakiiki çay bardağı kızdırılmış yağa,yumurtaya bulayarak atılır, köfteninher iki tarafı güzelce kızartılır.Sıcak olarak yenir.NOT:Şayet akşamdan kalmış veya aynıgünde pilav pişirilmiş ise ayrıcapirinç pilavı yumuşaklığında pilavpişirmeyip iki çay bardağı hazırpilavdan karıştırmakla da olur.