RÜKU


Results for "RÜKU"

Ottoman - Turkish Dictionary

RÜKÜN

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
(Bak: Rükn)
Dream Dictionary of Phrase

RÜKU

(Dream Dictionary of Phrase) :
Namaz içinde rüku yaptığını görmek huşuya, din ve dünyaca arzu ettiği şeye çabuk ulaşmaya, düşmana galip gelmeye, uzun ömre ve işsiz için işe, Kadının rüku ettiğini görmesi tövbe etmesine, iffet ve namuslu olarak tanınmasına delalet eder.
Islamic Glossary

RÜKÛ'

(Islamic Glossary) :
Namazın içindeki farzlarından biri. Namazda kıyamdan (ayakta durduktan sonra) elleridizlere koyup eğilme.Kur'ân-ı kerîmde meâlen buyruldu ki:Namazları kılınız ve zekât veriniz ve rükû' edenlerle birlikte rükû' ediniz. (Bekarasûresi: 43)Sizlerden biriniz, namaz kılarken, rükû'dan sonra tamam kalkıp, dik durmadıkça veayakta her âzâ yerine yerleşip durmadıkça namazı tamam olmaz. (Hadîs-işerîf-El-Mukaddimet-ül-Gazneviyye)Allahü teâlâdan başkası için rükû' ve secde yapmak haramdır. (Muhammed Hâdimî)Rükû'da erkekler parmaklarını açıp, dizlerinin üstüne koyar. Sırt ve baş düz tutulur.Rükû'da en az üç kere "Sübhâne rabbiyel azîm" der. Kollar ve bacaklar dik tutulur. Kadınlarparmaklarını açmaz, sırtını ve başını, bacaklarını, kollarını dik tutmaz . (Halebî)
Turkish - English dictionary

rükû

(Turkish - English dictionary) :
,-ûu bowing the head and at the same time putting the palms of one´s hands on one´s knees (done while standing, as a part of the namaz). a varmak to bow one´s head, putting one´s palms on one´s knees.
Turkish - English dictionary

rüküş

(Turkish - English dictionary) :
1. woman dressed in an odd, ridiculous way. 2. (woman) dressed in an odd, ridiculous way.