SEBZE


Results for "SEBZE"

Recipes Glossary

ÇORBA-SEBZE ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 orta büyüklükte 1. Sebzeler yıkanır, temizlenir vepatates doğranır.2 havuç 2. Sekiz bardak su içerisinde iyice1 orta büyüklükte yumuşayıncaya kadar haşlanır.kabak Elekten geçirilir.1 avuç taze fasulye 3. Yağ ayrı bir tencerede1 fincan iç bezelye kızdırılır, unla karıştırılır. Un2 kaşık yağ pembeleşinceye kadar kavrulur.8 bardak su 4. Kavrulmuş yağla karışık unun1 yumurta üzerine elekten geçen sebze sularıYeteri kadar tuz, karıştırılarak iyice hallolur.maydanoz Ateşte biraz daha kaynatılır.Yarım limon suyu 5. Bir kapta yumurta kırılır, limon2 kaşık un. suyu ile iyice çırpılır, tuzuekilir. Evvelce hazırlananmalzemeler üzerine karıştırarakyavaş yavaş dökülür. Ateştekabarcıklar oluncaya kadar tutulur,hemen indirilir. Servis yapılır.
Recipes Glossary

HAMUR İŞİ-SEBZELİ POĞAÇA

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI50 gr (3 çorba 1. Doğranmış soğanı yağla birliktekaşığından biraz bir kaba koyarak 5 dakika çevirin.fazla) tereyağ veya Doğranmış pırasa, patates ve havucumargarin da ekleyerek 10 dakika pişirin.1 soğan Maydanoz, hardal, tuz ve karabiberi225 gr. patates de ekledikten sonra 5 dakika daha2 havuç ateş üzerinde tutun. Altını1 pırasa kapatarak soğumaya bırakın.1 çorba kaşığı 2. Milföy hamurlarının içine sebzelikıyılmış maydanoz karışımdan koyduktan sonra2 çay kaşığı hardal üzerlerine peyniri ekleyin veTuz ve karabiber kapatın. Hamurların üzerine90 gr. krem peynir çırpılmış yumurta sürdükten sonra6 adet milföy hamuru 200 derecelik fırında 20-25 dakikapişirip, servis yapın.
Recipes Glossary

ZEYTİNYAĞLILAR-TÜRLÜ SEBZE PİLAKİSİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI3 baş enginar 1. Enginar, bakla ve bezelye içi,1 avuç taze bakla fasulye ve semiz otu ayrı ayrı1 bardak taze yumuşayıncaya kadar haşlanır.bezelye içi 2. Halkalar halinde doğranmış soğan,1 avuç taze pembeleşinceye kadar zeytinyağındafasulye kavrulur, içerisine salça katılır. Bir1 küçük bağ taze dakika kadar da salçayla kavrulur,semiz otu ocaktan alınır.2 soğan 3. Kenarlı bir tepsinin altına1 çay bardağı kavrulmuş salçalı soğanların yarısızeytinyağı serilir. Üzerine haşlanmış sebzelerin2 domates hepsi karıştırılarak güzelce yayılır.1 kaşık salça Kalan soğanla kavrulmuş salça daYeterince tuz. üzerine konur.4. Halka halka kesilmiş domatesler deen üste, tuzu da serpilerek döşenir.Suya ilave edilerek hafif ateştepişirilir. İstenirse fırında dapişirilebilir.5. Yenirken üzerlerine arzuya görelimon sıkılır, sarmısak ezmesi dekonabilir.
Turkish - English dictionary

sebze

(Turkish - English dictionary) :
vegetable.
Turkish - English dictionary

sebzeci

(Turkish - English dictionary) :
vegetable seller.