SEDEF


Results for "SEDEF"

Meteorological Glossary

SEDEF BULUTLAR

(Meteorological Glossary) :
(NACREOUS CLOUDS) [i] Stratosferde, yerden yaklaşık olarak 25 km. yukarıda oluşan parlak, ince ve sedefi andıran bulutlar. İnci bulutlarının anası olarak da isimlendirilir. Cirrostratuslara benzerler. Genellikle gözlemecinin bulunduğu yerde güneşin doğuşundan önce veya batışından sonra görülür. Parlaklığı güneş ışınlarını yansıtmasından kaynaklanır. Bu tür bulutlar genel sirkülasyon ile stratosfere taşınan çok küçük su damlacıklarını içerir. Hiç hareket etmezler veya çok az hareket ederler.
Meteorological Glossary

SEDEF BULUTLARIN ANASI

(Meteorological Glossary) :
(MOTHER OF PEARL CLOUDS) [i]Nacreous bulutlar için kullanılan farklı bir terim. Sedefe benzer renklerinden dolayı bu bulutlara sedef bulutlar adı verilmiştir.
Dream Dictionary of Phrase

SEDEF

(Dream Dictionary of Phrase) :
Hamile kadının çocuk düşürmesine delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

SEDEFOTU

(Dream Dictionary of Phrase) :
Sedefotu desteleri kişinin şeref ve haysiyetine, yüz altın yahut 325 Gr. gümüşe delalet eder.
Plants Glossary

Keçi sedefotu

(Plants Glossary) :
(Keçisedefi / Galega officinalis / Goat's rue / Galega) Baklagiller familyasindan, Haziran - Agustos aylari arasinda, açik mor renkli çiçekler açan, 50 - 100 cm boyunda çok yilik otsu bir bitkidir. Yapraklari koyu yesildir. Çiçekleri, gövde ve salkimlar ucunda salkimlar seklindedir. Meyvesi esmer, kirmizimtirak renkli, tüysüz ve çok tohumludur. Toprak üstündeki kisimlarinin terkibinde, "Tanen" ve "Galegin" adli alkaloid ve aci maddeler vardir. Bitkinin tamami toplanip kurutulur. Kullanildigi yerler: Anne sütünü artirir. Az miktarda verildigi takdirde, kandaki seker miktarini düsürür. Fazla kullanilmamalidir.