St


Results for "St"

Meteorological Glossary

LESTE

(Meteorological Glossary) :
(LESTE) [i]Maderiya ve Kanarya Adalarında hareket halindeki bir alçak basınç merkezinin ön tarafında görülen, doğulu, kuru ve sıcak rüzgar. Afrika çöllerinde esen siroko tipi rüzgarlara benzer ve Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında sıkça görülür. Esme süresi 1 ile 7 gün arasında değişmesine rağmen genellikle üç gün sürer. 25 ile 50 km/saat hızla esen rüzgar süresince sıcaklık çok yükselir fakat nem düşer.
Meteorological Glossary

LST

(Meteorological Glossary) :
(LST) [k]Lokal Standart Zaman için kullanılan kısaltma.
Meteorological Glossary

LUSAL YANGIN TEHLİKESİ SIRALAMA SİSTEMİ

(Meteorological Glossary) :
(NATIONAL OCEANIC AND ATMOSPHERIC ADMINISTRATION -(NOAA)) [i]Atmosfer ve deniz kaynaklarını ön plana çıkararak, küresel çevreye hizmeti teşvik eden, küresel çevre ile uğraşan bir birim. Bu birim Ulusal Hava Merkezinin en temel birimidir ve Amerika Birleşik Devletlerinin Ticari Bölümü içinde yer alır. Merkezi Maryland-Silver Spring'dedir. ULUSAL YANGIN TEHLİKESİ SIRALAMA SİSTEMİ(NATIONAL FIRE @DANGER RATING SYSTEM) [i]A.B.D' de, yanıcı özellik taşıyan maddelerin nem oranını dikkate alarak, aynı tipteki yangın tehlikesi risklerini belli bir kategoride toplayan sınıflama sistemi. Yangın tehlikesi günlük olabilecek küçük yangınlardan başlayıp ulusal orman yangınları boyutuna kadar sıralanır. (NATIONAL FIRE @DANGER RATING SYSTEM) [i]A.B.D' de, yanıcı özellik taşıyan maddelerin nem oranını dikkate alarak, aynı tipteki yangın tehlikesi risklerini belli bir kategoride toplayan sınıflama sistemi. Yangın tehlikesi günlük olabilecek küçük yangınlardan başlayıp ulusal orman yangınları boyutuna kadar sıralanır.
Meteorological Glossary

MAESTRO

(Meteorological Glossary) :
(MAESTRO) [i]Adriyatik Denizinde esen kuzey batılı rüzgara verilen isim. Akdeniz'de, özellikle Sardinya ve Korsika kıyılarında esen kuzey batılı rüzgarlar için de bu isim kullanılır.
Meteorological Glossary

MARSTEN KARESİ

(Meteorological Glossary) :
(MARSDEN SQUARE) [i]Okyanuslar üzerindeki meteorolojik bilgilerin coğrafi konumlarını tanıtmak için kullanılan bir sistem. Sistem, Mercator projeksiyonlu dünya haritasını 10° enlem ve 10°boylam şeklinde (10°X10°) karelere bölmek suretiyle gerçekleştirilmiştir. Her kare de kendi içinde yüz eşit parçaya bölünüp 1'den 100'e kadar numaralandırılmıştır. Kare içerisinde bir nokta rakamlarla verilir ve verilen rakamlardan ilki enlemi diğeri de boylamı gösterir. Böylece rakamlar kullanılmak suretiyle okyanus içerisindeki bir nokta kolayca saptanmış olur.