SÜRME


Results for "SÜRME"

Nautical Dictionary

SÜRME OMURGA

(Nautical Dictionary) :
Salma omurga da denilebilir. [Ana omurga bedenine açılan bir yarıktan aşağı yukarı hareket ettirilebilen tahta veya madeni levha şeklindeki omurga olup yelkenliteknelerde yelkenle seyir anında devrilmemek veya rüzgar altına düşmemek için kullanılır]
Dream Dictionary of Phrase

ÖKSÜRMEK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Öksürük şikâyet ve sızlanmaya; Öksürmek bir kimseyi şikâyet etmeyi düşündüğü halde bunu henüz yapmadığına, Öksürmek bir devlet görevlisini yetkili makama şikâyet etmeye, Aşırı derecede öksürdüğünü ve boğazının tıkanarak nefesinin kesildiğini görmek vefat etmeye delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

SÜRME

(Dream Dictionary of Phrase) :
Basirete, ferasetli olmaya, mala ve diğer iyi şeylere; İyi bir kimsenin kendine sürme çektiğini görmek hayra, kötü birinin sürme çektiğini görmek şerre, Bekar kızın sürme (rimel) çekmesi evlenmesine, kul kadının gözlerine sürme çekmesi kocaya varmaya, evvli kadının göslerini sürmelemesi kocası tarafından çok sevilmeye ve ona karşı anlayışlı olmaya; Sürme çubuğu çocuğa, hizmetçiye, elçiye, yolculuğa yahut muhasebeciye; Sürme kabı (sürmedanlık) halkın din ve dünyasını ıslah ile meşgul olan kadına delaleteder.
Islamic Glossary

SÜRME

(Islamic Glossary) :
Kirpik diplerine sürülen bir çeşit siyah madde, kühl.Üç şey, gözü kuvvetlendirir: Sürme çekmek, yeşilliğe ve (bakması helâl olan) güzel yüzebakmak. (Hadîs-i şerîf-Berîka)Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem, misvâkını ve tarağını yanından ayırmazdı. Mübâreksaçını ve sakalını tararken aynaya nazar eyler, bakardı. Geceleri mübârek gözlerine sürmeçekerdi. (İmâm-ı Ahmed Kastalânî)
Turkish - English dictionary

düşürmek

(Turkish - English dictionary) :
/ı/ 1. to drop, let fall. 2. to reduce. 3. to miscarry; to abort. 4. to pass, expel (intestinal worms, gallstones, kidney stones). 5. to get (something) at a bargain. 6. to remove from power; to overthrow.