SİLMEK


"SİLMEK" Kelimesi için arama sonuçları

Osmanlıca - Türkçe Sözlük

HOŞAFIN YAĞI KESİLMEK

(Osmanlıca - Türkçe Sözlük) :
Ist: Bozulmak, bir cevap bulamamak, mahcup olmak.
Rüya Tabirleri Sözlüğü

ARTMAK ve EKSİLMEK

(Rüya Tabirleri Sözlüğü) :
Bakınız; Çoğalmak, Azalmak.
Rüya Tabirleri Sözlüğü

KESMEK / KESİLMEK

(Rüya Tabirleri Sözlüğü) :
Bir şeyi kesmek, kullanım amacıyla olursa hayra, aksi durumlarda işlerin güdük kalmasına, ömür ve rızık azalmasına, ayrılık ve hasrete, Kesilmiş parçaların bir araya gelmesi ya da toplanması uzakta bulunanların yahut ayrı yaşayanların bir araya gelmesinee, Elin kesilmesi namazı terketmeye yahut tövbeye, El ve ayakların çapraz olarak kesilmesi dindeki bozukluğa, Tenasül uzvunun kesilmesi neslin tükenmesine ya da aile fertlerinden dolayı rahatının bozulmasına, Burun ve kulak kesilmesi yoksulluğa, haber ve mektup alamamaya, suçu ve kusura, Dilin kesilmesi delillerinin itibara alınmamasına, Organların (azaların) kelimesi yolculuğa yahut ayrılığa da delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Boğazlamak, Kurban.)
Rüya Tabirleri Sözlüğü

SİLMEK

(Rüya Tabirleri Sözlüğü) :
Bir şeyin toz ve kirini silmek üzüntü ve kederden kurtulmaya, Yüzündeki ve dier azalarındaki ıslaklığı silmek sıkıntıdan kurtulmaya, Teir ve gözyaşını silmek sevinç ve mutluluğa ermeye delalet eder.
Türkçe - İngilis lüğət

birleşilmek

(Türkçe - İngilis lüğət) :
impersonal passive 1. to unite, become united, join; to conjoin; to merge; to coalesce; /la/ to join with, unite with. 2. to join, meet (in a specified place). 3. /la/ to agree with. 4. to come together in sexual union, copulate, engage in coitus, couple.