TAVUK


Results for "TAVUK"

Dream Dictionary of Phrase

KARATAVUK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Güzel konuşan, söz sanatlarına vakıf, edip ve sanatkar birine, parlak zekalı çocuğa yahut güzel giyimli kimseye delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

TAVUK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Güzel ama ahmak kadına, kadın hizmetçiye; Tavuk kanı akıtmak bir cariyeyle cins" münasebette bulunmaya, Kadının kavuk kanı akıtması misafir gelmesine; Tavuk bazen asil ve neşeli yahut çocuk sahibi bir kadına yahut hazmı kolay rızka; Tavuk eti şifaya, kaddadı ve yelesi mala, Siyah tavuk bekar cariyeye, beyaz tavuk hayırlı bir kadına, Toplu gezinen yahut çöplükte görülen kavuklar düşük ahlaklı kadınlara, Sağlıklı birinin yanına tavuğun girmesi hastalanmasına, hastanın yanına girmesi şifa bulmasına, Tavuğun ezan okuması hayırsızlık, ölüm ve şerre yahut ayak takımının söz sahibi olmasına; Tavuğun yumurtladığını görmek bir çocuğunun olmasına delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Piliç, Tavukçu, Yumurta / Yumurtlamak.)
Dream Dictionary of Phrase

TAVUKÇU

(Dream Dictionary of Phrase) :
Üzüntü ve kedereken kurtulmaya,şifa bulmaya delalet eder.
Recipes Glossary

ÇORBA-TAVUK ÇORBASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI6 bardak tavuk suyu 1. Bir tencereye elenmiş un konur,Yeterince tuz üzerine hazırlanan altı bardak tavuk2 kahve fincanı un suyu, top top olmaması için telle2 adet yumurta sarısı karıştırılarak sicim gibi akıtılır.Yarım limon suyu İnce kıyılmış ciğer ve tavuk eti1 adet havuç soğuk olarak katılır.İnce kıyılmış tavuk 2. İçerisine haşlanmış, inceciğeri ile biraz eti. doğranmış havuç katılır. Devamlıkarıştırarak çorba pişirilmeyebaşlanır.3. Ayrıca bir kapta iki yumurtasarısı, yarım limon suyu ilekarıştırılıp; iyice piştikten sonrayavaş yavaş kaynamakta olan çorbayadökülür. Karıştırarak ocaktan hemenalınır.Bu çorba terbiye yapmadan dapişirilebilir.
Recipes Glossary

ETLİ YEMEKLER-TAVUK HAŞLAMA

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 tavuk 1- Bir tencereye temizlenmiş tavuk1 havuç ve üzerini örtecek kadar su dökülür.1 küçük baş kereviz 2- Tavuk, ağzı açık kaynamaya1 küçük soğan bırakılır. Üzerine gelen köpüklerYeterince tuz alınır, atılır. Sonra parmak1 kaşık yağ büyüklüğünde kesilen havuç,2 kahve fincanı un. doğranmış soğan, doğranmış kerevizve tuz ilâvesiyle kapalı olarakiyice pişirilir. Suyu süzülür, ayrıbir yere alınır.3- Un, yağda hafifçe kavrulur.Süzülmüş tavuk suyu karıştırılır.Ateşte pişirilir.4- Tavuk arzuyu göre parçalanıp 3numarada hazırlanan unlu sos ( salça), parçalanmış tavuk üzerinedökülür.5- Ayrıca iki bardak pirinçtenbezelyeli veya nohutlu pilâv ileservis yapılır. ( Süs olarak üzerinehavuç ve kereviz döşenir.)