TOPRAK


Results for "TOPRAK"

Meteorological Glossary

TOPRAK TERMOGRAFI

(Meteorological Glossary) :
(SOIL THERMOGRAPH) [i]Toprağın belli bir derinliğindeki sıcaklığı sürekli olarak ölçmek ve kaydetmek amacıyla geliştirilmiş olan sıcaklık ölçer.
Meteorological Glossary

TOPRAK TERMOMETRESİ

(Meteorological Glossary) :
(SOIL THERMOMETER) [i]Toprağın değişik derinliklerindeki sıcaklıkları ölçmek için kullanılan ve değişik uzunluklara sahip, toprak içinde özel yapılmış cam bir tüp içerisinde korunan normal cıvalı termometre.
Meteorological Glossary

TOPRAK/YER ELEKTRİKLERİ

(Meteorological Glossary) :
(EARTH CURRENTS) [i]Yer kabuğu içinde dönüşüm yapan elektrik akımları. Bir yerden bir yere değişiklik göstermekle beraber, düzensiz, düzenli, periyodik, yoğunluk ve yön bakımından değişlikler gösteren bir yapıdadır.
Meteorological Glossary

TOPRAK/YER SICAKLIĞI

(Meteorological Glossary) :
(EARTH TEMPERATURE) [i]Eğer güneş radyasyonu olmasaydı, yerkürenin çok sıcak olan alt tabakalarından yerkabuğuna ısı taşınır ve yer yüzü üzerindeki her noktanın sıcaklığı birbirine eşit olurdu. Güneşten gelen radyasyonun yeryüzü ile yaptığı açı ve yer kabuğu üzerinde farklı yapılar nedeniyle farklı emilmesi yerkabuğu üzerindeki sıcaklık dağılımlarının da farklı olmasına neden olmaktadır. Güneşten gelen radyasyonun emilmesi sonucu yüzeyde toplanan ısı daha alt tabakalara doğru iletilir. Günlük sıcaklık değişimlerinden toprağın üst 50-60 santimetresi etkilenirken, yıllık değişimlerde bu ısı iletimi 100-125 metreye kadar ulaşır.
Dream Dictionary of Phrase

TOPRAK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Toprak insana ve onun varlığını sürdürmek için ihtiyaç duyduğu şeylerin tümüne; insanın ömrü ve hayatına, rızka, ziraate, açlık ve tokluğa, Temiz ve güzel toprak üzerine oturmak mutluğa ve yardım görmeye, Toprak bazen din hususunda şüpheye düşmeye yahut insanın varacağı son yere, Hastanın toprak kazması ölmesine, yolcununki kazancına, bekarın tıprak kazması evlenmesine; Toprak olduğunu görmek kibrini kırmaya, inzivaya çekilmeye yahut insanlar nezdinde değer ve kıymetinin iyice artmasına, Elindeki veyaüzerindeki toprağı silkelemek zengin için mal telefine, yoksul için borcunu ödemeye, emaneti sahibine vermeye, Toprakla her çeşit muamele kazanca ve dünyalığa delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Toprak Kazmak, Yer / Yeryüzü.)