TOZ


Resultados para "TOZ"

Glosario de Meteorología

VOLKANİK TOZ

(Glosario de Meteorología) :
(VOLCANIC DUST) [i]Volkanik faaliyetler sonucunda atmosfere karışan toz ve duman. Volkanik toz stratosferde dağılır. Bazı durumlarda çok geniş bir alana dağılır ve üç yıl gibi bir süre boyunca atmosferde serbest halde dolaşabilir. Volkanik toz bulutu, çok uç meteorolojik olaylar olmadığı sürece kendi enlem kuşağında dolaşır ve atmosferde optik olayların görülmesinde önemli bir rol oynar. Geniş bir alanı kaplayan ve atmosferde uzun süre kalabilen volkanik toz, güneşten gelen radyasyonun dağıtılması ve yansıtılmasında temel etken olduğundan genel sirkülasyon ve dünya iklimi üzerinde de etkilidir.
Automotive Industry Glosario

TOZLUKLAR

(Automotive Industry Glosario) :
Oynak parçalara toz ve pislik girmesini önleyen, kauçuktan yapılmış koruyucular.
Sueño Diccionario de la frase

TOZ

(Sueño Diccionario de la frase) :
Eşya yahut bir şey üzerindeki toz mala, Havadaki toz içinden çıkılması müşkül bir işe bulaşmaya, Toz zerrecikleri batıl söze, Üzerinde toz olduğunu görmek yola gitmeye, bu tozu silkmek uzun ömre delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Çöp.)
Sueño Diccionario de la frase

TOZ BEZİ

(Sueño Diccionario de la frase) :
Bakınız; Bez.
plantas Glosario

kınakına (kontestozu)

(plantas Glosario) :
Kökboyasıgiller familyasından; anayurdu Peru ve Bolivya olan ve sanayii bitkisi olarak Cava, Güney Hindistan, Kolombiya, Seylan, Guatemala, Kamerun ve Kongo gibi tropikal ülkelerde yetiştirilen 15-20 metre boyunda bir ağaçtır. Kabuğundan kinin çıkarılır. Kınakınanın içeriğinde kinin, kinidin, kinşonin, singol, kupreol gibi maddeler vardır. Gövde, kök ve kabukları kullanılır. Tadı acıdır.Faydası : Ateş düşürür. Sıtmayı tedavi eder. Tifoda faydalıdır. Ağır ve mikroplu hastalıkların nekahat devresini kısaltır. Cilt kaşıntılarında faydalıdır. İştah açar. Kuvvet verir. Kabızlığı giderir. Kinidin alkoloidi taşikardide kullanılır. Vücuda kuvvet verir.