YEŞİL


Results for "YEŞİL"

Turkish - English dictionary

yeşil

(Turkish - English dictionary) :
1. green, the color green. 2. green, green in color. 3. unripe, green (fruit, vegetable). 4. slang dollar, greenback. den gitmek slang (for things) to go well for someone.
Dream Dictionary of Phrase

YEŞİL BAŞAK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Buğday.
Environmental Glossary

YEŞİL DEVRİM

(Environmental Glossary) :
[ Green revolution ] Yoğun gübre ve geliştirilmiş sulama sistemi kullanımı ve özellikle buğday ve prinç gibi ürün tohumlarının yeni çeşitlerinin benimsenmesi yoluyla daha başarılı tarımsal verim elde edilmesini ifade eder.
Meteorological Glossary

YEŞİL GÖKYÜZÜ

(Meteorological Glossary) :
(GREEN SKY) [i]Denizciler tarafından yağmur, rüzgar ve hatta fırtına habercisi olarak yorumlanan yeşilimsi bir renge bürünmüş gökyüzü için kullanılan terim.
Meteorological Glossary

YEŞİL GÜNEŞ

(Meteorological Glossary) :
(GREEN SUN) [i]Atmosferik koşullara bağlı olarak, yeşil renkli ışınlar dışındaki ışınların atmosfer tarafından emilmesi sonucunda güneşin renginin yeşil olarak algılanması. Güneşten gelen ışınların değişik atmosferik koşullara bağlı olarak farklı şekilde emilmesi sonucunda güneşin rengi portakal, sarı veya kırmızı olabilir. Ama koşullara bağlı olarak mavi ve yeşil renklerde görünmesi de olasıdır. Benzer olarak günbatımı sırasında mavi veya yeşil ay gözlemek mümkündür.