aday


Results for "aday"

Recipes Glossary

KADAYIFLAR-MUHALLEBİLİ KADAYIF

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 adet tek ekmek 1. İki bardak şeker, bir bardak sukadayıfı, içerisinde kaynatılır. Limonu katılır300 gr. margarin yine kaynatılır, köpüğü alınır,İçi için: ocaktan indirilir.1.5 su bardağı 2. Beş bardak süt ve şeker kaynatılır,şeker, üzerine ayrı bir kapta boza halinde5 bardak süt, eritilmiş pirinç unu ve nişasta azar1 fincan pirinç unu, azar dökülmek, bir taraftan da1 kaşık nişasta, karıştırmak suretiyle muhallebide1 yumurtanın yalnız olduğu gibi pişirilir. İyicesarısı, koyulaştırılır.1 fiske tuz, 3. Yağlanmış bir tepsiye, evvelce2 kaşık ince yağla ovulmuş olan kadayıflarınkıyılmış portakal yarısından fazlası tepsininreçeli. kenarlarından sarkacak şekildeŞurubu için: döşenir.2 bardak toz şeker, 4. Tepsideki kadayıflar üzerine pişen1 tatlı kaşığı limon koyu muhallebi güzelce yayılır.suyu, 5. Tepsinin kenarlarından sarkan1.5 bardak su. kadayıf içe doğru devrilir. Yarıdan azkalmış olan kadayıf da muhallebiüzerine düzgün bir şekilde döşenir.Hafif bastırılır. Bir saat kadaröylece bırakılır.6. Tepsi fırına verilir, üzeri hafifkızarınca altüst edilir, tekrar fırınaverilir, üzeri iyice kızarıncaya kadarfırında tutulur.7. Fırından çıkan tepsi üzerine 1numaradaki ılık şurup dökülür.Şurubunu çekince servis yapılır.Hafif, lezzetli bir tatlı olur.
Recipes Glossary

KADAYIFLAR-SADE TEL KADAYIFI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞIYarım kilo tel 1. Kadayıf pişirilecek tepsi yağlanır.kadayıf,4 bardak şeker, 2. Kadayıflar elle birbirinden3 bardak su, ayrılır, uzunlar koparılır, tepsiye1 kaşık limon suyu, düzgünce döşenir, avuç ayaları yada1 kaşık tereyağı altı düz bir kapla bastırılır, iyicedüzlenir.3. Bir fırına sürülür, üzeri hafifçekızarınca çıkarılır, üzerine yeni birtepsi kapayarak alt üst edilir. Yineeski kadayıfın pişen tepsisinedikkatle kaydırılır. Tekrar fırınasalınır. Bu defa üzeri nar gibikızarıncaya kadar fırında tutulur,çıkarılır.4. Dört bardak şeker üç bardak sudaeritilip kaynatılır. Bir kaşık limonsuyu dökülür, üzerinden köpükleralınır atılır, ılık bir hale gelinceyekadar bekletilmiş olması gerekir. Eniyisi kadayıfa başlamadan evvelşurubunu hazırlamaktır.5. Fırından çıkan pişmiş kadayıfüzerine ılık haldeki şurubu dökülür.Yumuşak olması istenirse üzerine birkapak kapatılır.NOT:Bu kadayıf fırına verilmeden önceüzerine küçük parçalar halinde yağkonursa daha lezzetli olur.Tabaklara konurken üzerlerine ceviz,fındık, antep fıstığından herhangibirisinin çekilmişi serpilebilir veyakaymak konabilir.
Recipes Glossary

KADAYIFLAR-SÜTLÜ TEL KADAYIFI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gr. tel kadayıf, 1. Sütle şeker kaynatılır, soğumaya200 gram yağ, bırakılır.3 bardak şeker, 2. Bir kapta kadayıflar parmaklar3 bardak süt arasında ayrılır, koparılır. Üzerineerimiş ılık yağ gezdirilir, yağlakadayıflar iyice ovulur. Sonrayağlanmış tepsiye düzgünce döşenir.Üzeri el ayaları ile basılır birazsıkıştırılır.3. Tepsi fırına verilir, üzeri hafifkızarıncaya kadar fırında tutulur.Fırından çıkarılır, ters çevrilmişdiğer bir tepsi üzerine kadayıfın üstüalta gelmek üzere çevrilir, evvelkitepsi boşaltılır. Bu defa ilk döşenentepsi üzerine kaydırılarak bozmadanaktarılır, böylece alt üst olmuş olur.Tekrar fırına sürülür üstü güzelcekızartılır. Fırından çıkartılır.4. Soğumuş şekerli süt, pişenkadayıfın üzerine gezdirilir. Şurubunuçekmesine kadar bekletilir. Şayetşurubunu çekmezse üzeri kapatılarakçektirilir.Sütle yapılan kadayıflar daha yumuşakolur.NOT:Sütle yapılan şuruba limon veya limontuzu katılmaz, çünkü limon, sütü hemenkeser.
Recipes Glossary

KADAYIFLAR-YASSI KADAYIF

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gr. yassı 1. Evvela dört bardak şeker, üç buçukkadayıf, bardak su ile on dakika kadar4 bardak şeker, kaynatılır, bir tatlı kaşığı limon3.5 bardak su, suyu ilave edilir. Bir dakika kadar4 yumurta, kaynadıktan sonra ateşten indirilir,1 bardak çiçek yağı, soğumaya bırakılır.1 bardak dövülmüş 2. Yumurtalar kırılır, çatallaceviz, çırpılır.1 tatlı kaşığı limon 3. Çok tazesinden yassı kadayıfınsuyu. kenarları makasla kesilir. Kenarlarıkuru olup, kesilmezse şurubunu iyicealmaz.4. Kenarları kesilen bu kadayıflaryumurtaya bulanır, kızgın yağda heriki tarafı kızartılır. Delikli kepçeile yağları süzülür.5. Evvelce hazırlanan bir tencereiçerisinde kaynamakta olan suyaatılır, hemen çıkarılır, şerbetiniçerisine konur. Veya şerbet dökülmüşbir tepsiye sıralanır. Kadayıflarınhepsi bitince üzeri kapatılarak ondakika kadar ateşte pişirilir. Yineüzeri örtülü olarak soğumayabırakılır.6. Şurubunu iyice çeken kadayıflartabaklara alınır, üzerlerine dövülmüşceviz serpilerek sofraya getirilir.NOT:Bu yassı kadayıfların üzerine çekilmişfındık yada badem serpilebilir. Birerparça kaymak da konabilir. Şekeriniçekmiş iki kadayıf arasına bu içlerdenherhangi biri konabilir. Zevk veimkana bağlı.
English - Turkish Dictionary

nowadays

(English - Turkish Dictionary) :
z. bugünlerde, günümüzde.