aktiv


Results for "aktiv"

Turkish - Spanish dictionary

aktivite

(Turkish - Spanish dictionary) :
actividad
Ottoman - Turkish Dictionary

AKTİVİZM

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
Hakikatin, düşüncede kalmasından ziyade, hayat ve fiile intikalini ve bütün ilimlerin, cemiyetin gelişmesine hizmet etmesini isteyen ve böylece iradenin faaliyet ve tesirliliğini açıklayan felsefî bir meslek.
Philosophical Dictionary

Aktivizm.

(Philosophical Dictionary) :
bkz. Etkincilik.
Medicine and Hematology Glossary

AKTİVE PROTEİN C (APC) REZİSTANSI

(Medicine and Hematology Glossary) :
Faktör V genindeki bir nokta mutasyonu sonucu oluşan ve tromboz eğilimi ile seyreden bir hastalık. Bozuk gendeki amino asit dizliminde 506. sırada arg yerine Gln gelmiştir. APC rezistansının toplumdaki prevalansı %3-5 arası bildirilmektedir. Normal hemostatik süreç içinde, FVa ve FVIIIa protein C'nin aktif formu (APC) tarafından inhibe edilirler. Mutasyona uğrayan FV molekülü bu inhibisyondan etkilenmez. Sonuçta tromboz eğilimi ortaya çıkar.
Meteorological Glossary

RADYOAKTİVİTE

(Meteorological Glossary) :
(RADIOACTIVITY) [i]Alfa ve Beta parçacıkları veya Gama ışınlarının yayılması ile birlikte, karasız elementlerin daha çok kararlı elementlere kendiliğinden ayrılması. Doğal olarak oluşan elementlerden bazılarının sahip olduğu temel özellik. Yer kabuğundaki bu tür elementler karalar üzerinde aşağı tabakalardaki havanın iyonizasyonunda önemli rol oynarlar.