alt


Results for "alt"

Sociological Dictionary

ALT KÜLTÜR [İng. Subculture]:

(Sociological Dictionary) :
Belirli bir yaşama tarzının zenginliklerini meydana getinen, ana hâkim kültür kalıbından yörelere gvre değişen sosyal bir yaşama tarzıdır. Alt kültür, mahiyet fakkından çok derece farkıyla yorumlanabilir. (Goodman, 1992) Mahiyet farkı söz konusu olursa, alt kültürün etniklik ve yarı kültürel kimlik kazanması söz konusu olabilir.Alt kültür konusu, sınıf, sapma davranışlar ve gençlik grubu tarafından yoklanabilir, ele alınabilir. S. Cahen (1971)' e göre harp sonrası dönemde, İngiltere'de "Teds", "Moda", "Rockers", ve "Punks" gençlik grupları alt kültür özelliği taşımaktadır. Alt kültür çalışmalarında cinsiyet ve feminist yaklaşımlar fazla ilgi görmemiştir. (Jary, D. and J., 1991)
Meteorological Glossary

ALT KUTUP

(Meteorological Glossary) :
(SUBPOLAR) [i]Kuzey ve Güney Yarımkürelerde 50-70 ° Kuzey ve Güney enlemleri arasında kalan ve Kutup Bölgesine komşu olan kuşak. Bu kuşakta, Alözyen ve İzlanda alçak basınç merkezi gibi genellikle yarı durağan alçak basınç merkezleri bulunmasına rağmen kış mevsiminde, soğuk geniş kara yüzeylerinde Kuzey Amerika ve Sibirya Yüksek Basıncı gibi yüksek basınç alanlarını da görmek mümkündür.
Turkish - German Dictionary

alt olmak

(Turkish - German Dictionary) :
unterliegen.
Automotive Industry Glossary

Alt ölü nokta

(Automotive Industry Glossary) :
Pistonun silindir içinde inebildiği en alt noktada, yön değiştirmek için bir an durakladığı yerdir. Kısaca A.Ö.N. olarak belirtilir.
Turkish - German Dictionary

alt taraf

(Turkish - German Dictionary) :
r Unterteil e Unterseite