alto


Results for "alto"

Chemical Dictionary,

Dalton kanunu

(Chemical Dictionary,) :
Birbirleriyle reaksiyon vermeyen gazların oluşturduğu karışımın basıncı, karışımda bulunan gazların kısmi basınçları toplamına eşittir.
Medicine and Hematology Glossary

DALTONİZM

(Medicine and Hematology Glossary) :
Renk körlüğü.
Medicine and Hematology Glossary

daltonism

(Medicine and Hematology Glossary) :
renk körlüğü
Meteorological Glossary

ALTOKÜMÜLÜS

(Meteorological Glossary) :
(ALTOCUMULUS) (Ac) [i]Uluslararası bulut sınıflandırmasında, B ailesi içinde bir orta bulut türü. Beyaz yada gri renkte, tabaka veya parça şeklinde olabilen gölgeli bulutlardır. Kenarları ince ve geçirgendir. Birkaç farklı seviyede birden gözlenebilir. Altostratus bulutu gün içinde değişerek altocumulus şekline dönüşebilir ve bu gün boyunca devam edebilir. Çoğunlukla genel görünüşü lif lif ve dağınık olmalarıdır. Orta enlemlerde bulut tabanı 8 000-18 000 feet arasındadır. Yün demeti şeklindeki görüntülerinden dolayı bazen cirrocumulus bulutlarıyla karıştırılır ama onlardan farkı kütlelerinin büyük olması ve gölgesinin olmasıdır. Bu bulut tipinin altocumulus castellanus veya altocumulus lenticularis, cumulogenitus, floccus, opacus, translucidus, undulatus ve Virga gibi alt tipleri vardır.
Meteorological Glossary

ALTOKÜMÜLÜS KASTELLANUS

(Meteorological Glossary) :
(ALTOCUMULUS CASTELLANUS) [i]Altocumulus bulutlarının dikey gelişme gösteren tipi. Üst tarafları genelde buz kristallerinden oluşur ve az da olsa tepe yapabilir. Oluşması durumunda kararsızlık, oraj ve türbülans gözlenir.