anahtar


Results for "anahtar"

Automotive Industry Glossary

KONTAK ANAHTARI

(Automotive Industry Glossary) :
Kontak anahtarı, çevrildiği zaman ateşleme ve marş devresine elektrik akımı göndererek aracın çalışmasını sağlar. Aynı şekilde araç çalışır durumda iken kontak anahtarı çevrildiğinde, ateşleme ve marş sistemine giden akım kesilerek, araç durdurulur.
Automotive Industry Glossary

LOKMA ANAHTAR

(Automotive Industry Glossary) :
İki ağızlı anahtarın aksine, cıvata ve somunun başını bütün köşelerinden tamamen kavrayan bir anahtardır.
Dream Dictionary of Phrase

ANAHTAR

(Dream Dictionary of Phrase) :
Anahtarla bir yeri açmak hayra, kapatmaksa şerre delalet eder. Anahtar, Allah'tan bir şey istemeyle, dua ve istiğfar ile tabir edilir. Elinde bir anahtar olduğunu görmek abdest alıp ibadet etmeye; elinden anahtarın düştüğünü görmek namazı eda etmekte gevvşek davranmaya delalet eder. Ayrıca anahtar görmek, rızık, ilim, evlat, elçi, mal, define, koca ve hacca gitmekle tabir edilir. Elinde birçok anahtar olduğunu gören kimse büyük bir mertebeye erişir. Anahtar ile bir kapıyı veya kilidi açtığını gören, büyük bir zatın yardımıyla düşmanına galip gelir. Bir anahtar aldığını gören hazine bulur; eğer arazi sahibi ise toprağından istifade eder.
Turkish - English dictionary

anahtar

(Turkish - English dictionary) :
1. key (for a lock, for winding, to a code, to a problem). 2. wrench, Brit. spanner. 3. electric switch. 4. mus. clef. deliği keyhole. dili bit, web (of a key). taşı keystone (of an arch). uydurmak /a/ to match up a key to (a lock). vermek to play straight man (to a comic).
Turkish - English dictionary

anahtarcı

(Turkish - English dictionary) :
1. locksmith; keysmith; maker or seller of keys; seller or repairer of locks. 2. slang picklock, lockpick, thief who picks locks.