armut


Results for "armut"

Dream Dictionary of Phrase

ARMUT

(Dream Dictionary of Phrase) :
Hayra, mal ve nimete, Armudu mevsiminde yemek ve evinde armut görmek toplu mala, Mevsimi dışında armut yemek hastalığa, Armut ağacı bekar kız için evlenmeye, hamile kadın için erkek çocuğa delalet eder.
Plants Glossary

armut (pirus communis)

(Plants Glossary) :
Gülgillerden; çiçekleri beyaz bir ağacın meyvesidir. Armut; suluca yumuşak tatlı ve küçük çekirdeklidir. Rengi sarı ile yeşil arasında değişir. Ankara, Mustabey, Çengel, Kumla, Bey olmak üzere birçok çeşidi vardır.Faydası : Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. İdrarı bollaştırır. Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder. Yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir, kabızlığı önler. Sinirleri yatıştırır. Zihni yorgunluğu giderir. Susuzluğu keser. Tükürük ifrazatını artırır. Hamilelerin kusmalarını azaltır. Hazımsızlığı giderir. Mafsal kireçlenmesi, nikris ve romatizmada faydalıdır. Şeker hastaları da yiyebilir. Midesi zayıf olanların kompostosunu içmeleri tavsiye edilir. Yemeklerden önce yenecek olursa daha faydalı olur.
Turkish - English dictionary

armut

(Turkish - English dictionary) :
1. pear. 2. slang fool, imbecile, blockhead. un/ahlatın iyisini (dağda) ayılar yer. proverb The undeserving are often lucky. piş, ağzıma düş. colloq. He expects things to fall into his lap without doing anything about it himself. un sapı var, üzümün/kirazın çöpü var demek to find a fault in everything.
Turkish - English dictionary

armutkabağı

(Turkish - English dictionary) :
,-nı a pear-shaped gourd.
Turkish - English dictionary

armuttop

(Turkish - English dictionary) :
,-pu punching bag.