astronomi


Results for "astronomi"

Ottoman - Turkish Dictionary

ASTRONOMİ

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
yun. Kozmoğrafya. Gök ilmi. Felekiyat.Astronomi ilmi dünyanın birgün hareketinin duracağını; coğrafya, karaların alçalarak dünyanın sularla kaplanacağını, iklimin değişerek canlılar için yaşanmaz hâle geleceğini; fizik, güneşin birgün söneceğini, kâinattaki enerjinin artık kullanılamaz, işe yaramaz hâle geleceğini, kâinatın öleceğini açıklamaktadır. İnsanların yaşanmaz hâle gelecek dünya ve güneş sisteminden başka sistemlere göç edeceklerini hayâl etsek bile, kâinatın genel çöküşü karşısında kaçacak yer bulamıyacaklardır. Sonunda kıyamet kopması muhakkaktır ve Allah'ın vaadi olan âhiret, şüphesiz gelecektir.
Medicine and Hematology Glossary

GASTRONOMİ

(Medicine and Hematology Glossary) :
İyi yemek yeme bilimi.
Dream Dictionary of Phrase

ASTRONOMİ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bu ilimle iştigal ettiğini görmek müspet ilimlerde ve din bilgilerinde ilerlemeye, Astrolog görmek bazen ilim ehline, bazen sözleri itibara alınmayan kahinlere delalet eder. Bir kimsenin astrologa ya da müneccime gidip onun söylediklerine inanması hakkıı yalanlamaya, gerçek ve doğru olana sırtını dönmeye delalet eder.
English - Turkish Dictionary

astronomic

(English - Turkish Dictionary) :
s., bak. astronomical.
English - Turkish Dictionary

astronomical

(English - Turkish Dictionary) :
s. 1. astronomik, gökbilimle ilgili. 2. çok büyük, astronomik (rakam/büyüklük): astronomical prices astronomik fiyatlar.