atmosfer


Results for "atmosfer"

Meteorological Glossary

ATMOSFERİK AKUSTİK

(Meteorological Glossary) :
(ATMOSPHERIC ACOUSTICS) [i]Meteorolojik kaynaklı sesleri açıklamaya çalışan fizik bölümü. Yüksek gerilim hatlarından çıkan uğultular, ormanda rüzgarda kaynaklanan sesler ve gök gürültüsü meteorolojik kaynaklı seslere örnektir.
Meteorological Glossary

ATMOSFERİK ARAŞTIRMALAR İÇİN ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

(Meteorological Glossary) :
(UNIVERSITY CORPORATION FOR ATMOSPHERIC RESEARCH(UCAR)) [i]Küresel anlamda, atmosferik, okyanussal ve ilgili bilim dallarında araştırma programları yürüten ve kar amacı olmayan üniversite üyeleri konsorsiyumu.
Meteorological Glossary

ATMOSFERİK BASINÇ

(Meteorological Glossary) :
(ATMOSPHERIC PRESSURE) [i]Birim alana atmosfer tarafından yapılan etki. Atmosfer bir madde olduğundan, kütleye sahiptir ve yer çekiminden etkilenir. Birkaç şekilde ölçümü yapılabilir. Bunlardan birisi milibar diğeri inch veya milimetre cıvadır. Barometrik basınç olarak ta bilinir.
Automotive Industry Glossary

Atmosferik basınç

(Automotive Industry Glossary) :
Dış hava ağırlığının aşağıya doğru basma kuvvetine atmosferik basınç denir.
Meteorological Glossary

ATMOSFERİK ELEKTRİK

(Meteorological Glossary) :
(ATMOSPHERIC ELECTRICITY) [i]Atmosferin alt katmanlarında doğal olarak oluşan değişik elektrik olayları. Kaynağı potansiyel gradyandır. Atmosferik elektrik ve yerin elektrik yükünün kaynağı tam olarak anlaşılmış değildir. Kapalı havalarda orajın bu tür elektriklenmedeki önemi büyüktür ama açık havalarda da atmosfer içerisinde elektriksel olaylar görmek mümkündür.