azot


Results for "azot"

Meteorological Glossary

NİTROJEN/AZOT DİOKSİT

(Meteorological Glossary) :
(NITROGEN DIOXIDE) [i]Kimyasal formülü NO2 olan, atmosferin alt tabakalarında ve yere yakın seviyelerde çok az miktarda bulunan endüstriyel kaynaklı bir gaz. Yüksek atmosferde çözüşme ve kimyasal tepkimelerle oluşur.
Meteorological Glossary

NİTROJEN/AZOT DÖNGÜSÜ

(Meteorological Glossary) :
(NITROGEN CYCLE) [i]Toprağın, bitkilerin, hayvanların ve atmosferin içinde bulunduğu bir ortamda oluşan karışık azot sirkülasyonu. Atmosferin söz konusu olduğu sirkülasyonda azot, bakterilerden azot oluşum faaliyetleriyle, yerden atmosfere doğru azot veya azot oksit olarak taşınır.
Dream Dictionary of Phrase

MAZOT

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Petrol Ürünleri.
Plants Glossary

beşparmakotu (kazotu)

(Plants Glossary) :
Gülgillerden; yol kenarında ve çayırlarda yetişen 40-70 santimetre boyunda yabani bir bitkidir. Yaprakları beşparmak şeklindedir. Rozete benzer. Gümüşi renktedir. Uzun saplı çiçekleri, yaprakların arasından çıkar. Altın sarısı rengindedir. Yaprak ve kökleri Temmuz, Ağustos aylarında toplanıp kurutulur.Faydası : İshali keser. Mide rahatsızlıklarını giderir. Vücuda kuvvet verir. Bademcik ve boğaz ağrılarını giderir. Diş ağrılarını dindirir. Diş etlerini kuvvetlendirir. Yüz lekelerini giderir ve cildi yumuşatır.
Turkish - English dictionary

azot

(Turkish - English dictionary) :
,-tu chem. nitrogen.