aşk


Results for "aşk"

Turkish - Turkish dictionary

AŞK

(Turkish - Turkish dictionary) :
is Kuvvetli sevgi.
Ottoman - Turkish Dictionary

ASK

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
Lâzım olmak, lüzumlu olmak.
Ottoman - Turkish Dictionary

AŞK

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
(Işk) Çok ziyâde sevgi. Şiddetli muhabbet. Sevdâ. Candan sevme. * İttibâ'. Alâka.(İnsanın mahiyeti ulviye; fıtratı, câmia olduğundan; binler envâ-ı hâcât ile binbir esmâ-i İlâhiyyeye herbir ismin çok mertebelerine fıtraten muhtaçtır. Muzaaf ihtiyaç, iştiyaktır. Muzaaf iştiyak, muhabbettir. Muzaaf muhabbet dahi aşktır. Ruhun tekemmülâtına göre merâtib-i muhabbet, meratib-i esmâya göre inkişaf eder. Bütün esmâya muhabbet dahi -çünki o esmâ Zât-ı Zülcelâl'in ünvanları ve cilveleri olduğundan- muhabbet-i zâtiyyeye döner. S.)
Islamic Glossary

AŞK

(Islamic Glossary) :
Şiddetli sevgi. Allahü teâlâyı ve O'nun sevdiklerini çok sevmek. Buna hakîkî aşk denir.Hakîkî aşk, nefsi terbiye eder, ahlâkı güzelleştirir; insanın kalbinde bir ateş olup, Allahsevgisinden başka her şeyi yakar, yok eder. Hak âşığı olanın sözü, işi ve düşüncesi doğru vesaftır. (İbrâhim Hakkı Erzurûmî)
English - Turkish Dictionary

ask

(English - Turkish Dictionary) :
f. 1. sormak. 2. istemek: He asked to be excused from the table. Sofradan ayrılmak için izin istedi. She´s asking a lot for this poodle. Bu kaniş için çok para istiyor. 3. davet etmek: I asked her for dinner. Onu akşam yemeğine davet ettim.