bahar


Results for "bahar"

Meteorological Glossary

BAHAR GEL GİTİ

(Meteorological Glossary) :
(SPRING TIDE) [i]Ayın, yeni ay ve dolunay dönenlerinde yani her iki haftada bir tekrarlanan artan oranlı gel-git için kullanılan terim.
Meteorological Glossary

BAHAR GÜNDÖNÜMÜ

(Meteorological Glossary) :
(VERNAL EQUINOX) [i]Kuzey Yarımkürede ilkbahar, Güney Yarımkürede sonbahar mevsiminde hemen hemen gece ve gündüzün birbirine eşit olduğu zaman. Kuzey Yarımküre için 20 Mart civarı gece ve gündüz birbirine eşit olur. Sonbahar gündönümünde ise 20 Eylül civarı ikinci kere gece ve gündüz süresi eşitlenir.
Meteorological Glossary

İLKBAHAR

(Meteorological Glossary) :
(SPRING) [i]Kuzey yarımkürede ılıman kuşakta meteorolojik koşulların değerlendirilmesine göre; Mart, Nisan ve Mayıs, Güney yarımkürede ise; Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan mevsim. Orta enlemde sıcaklık artışının başlangıcı ile karakterize edilen dönem.
Meteorological Glossary

SONBAHAR

(Meteorological Glossary) :
(AUTUMN) [i]Yaz ve kış arasındaki yılın üçüncü mevsimi. Eylülün 21'ine başlayan ve Aralığın 21'inde biten süre. Zaman olarak düşünüldüğünde Kuzey yarımkürede genelde Eylül, Ekim ve Kasım, Güney yarımkürede ise Mart, Nisan ve Mayıs ayları olarak düşünülür. Sonbahar havası yağışlı, ılık, azalan sıcaklık ve radyasyon sisi ile tanımlanır. Atmosferin genel sirkülasyonu hız kazanır, fırtınalar başlar, ekvatoral ve kutup rüzgarları arasındaki sınır düzensizleşir.
Dream Dictionary of Phrase

İLKBAHAR

(Dream Dictionary of Phrase) :
Gümüş eşyaya, sevinci kısa süren mutlulaklara, kısa ömürlü evlada yahut sevinç ve müjdeye delalet eder.