balık


Results for "balık"

Recipes Glossary

BALIK-FIRINDA LEVREK

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 irice levrek 1.İrice bir levrek balığı, karnıbalığı yarılmaksızın kulağı ve içi temizlenerek2 domates pulları da kazınır, güzelce yıkanır İki1 fincan tarafından, baştan kuyruğa doğru üçzeytinyağı çizgi halinde hafifçe yarılır. Soğan2 baş soğan suyu, tuz ve biber karıştırıp balığın1 limon içine boğazından birazı akıtılır.Yeterince tuz, Dışından da her tarafına sürülür.karabiber 2.Balık fırın tepsisine konur, kıyılmışBir kaç dal soğan, maydanoz, yine halkalar halindemaydanoz ve 2-3 kesilmiş domates ve zeytinyağınasaplı kırmızı sıkılmış limon suyu ile karıştırıpturp. balığın üzerine dökülür. Fırına verilir.3.Balık, nar gibi kızardıktan sonrafırından çıkarılır. Olduğu gibi birservis tabağına alınır. Tepside kalansuyu üzerine dökülür. Birkaç dalmaydanoz ile bir iki ufak kırmızı turpyıkanarak bir demet yapılır, süs olarakbalığın ağzına konur. Sofraya öylecegetirilir.
Recipes Glossary

BALIK-FIRINDA PALAMUT

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 adet palamut 1. Temizlenmiş, ayıklanmış palamutlar4 adet iri ortadan uzunlamasına ikiye ayrılır.domates Böylece iki balık dörde bölünmüş olur.4 baş orta soğan Bunlar bir tepsiye dizilir. Soğanlarla1 çay bardağı kabuğu soyulmuş domatesler halka halkazeytinyağı doğranıp balıkların üzerine döşenir.10 tane karabiber Tuz, karabiber, limon suyu, (bulunursadört defne yaprağı), kıyılmış maydanoz1 küçük demet serpilir.maydanoz 2.Ocakta beş dakika kadar kaynatılır.1 limon suyu Ağzı açık olarak bir fırına sürülür. OnYeterince tuz dakika kadar fırında bırakılır, sonraçıkarılıp, servis yapılır.NOT: Fırında bir başka türlü de palamutpişirilir. O da daha hafif güzel biryemek olur. Temizlenmiş bir palamut,ortası çukur yani yarım silindirşeklindeki bir kiremit içine konur.Üzerine çentilmiş soğan ve domates,dilimler halinde yerleştirilir. Tuzuserpilir, bir kaşık yağ gezdirilir,öylece fırına verilir, üzerlerikızarıncaya kadar pişirilir. Fırındançıkınca bir tabağa alınır. Üzerinekıyılmış maydanoz serpilir, yarım limonsıkılır. Sıcak olarak yenir.
Recipes Glossary

BALIK-IZGARA BALIK

(Recipes Glossary) :
(Barbunya, Palamut, Lüfer, Uskumru)GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 kilo balık 1. Balıklardan herhangi biri temizlenir,1 limon yıkanır, tuzlanır. Sularını bırakması1.5 kahve fincanı için bir saat kadar bir tarafazeytinyağı bırakılır.Kâfi miktarda tuz 2. İyice kızdırılmış, yağlanmış ızgaraüzerine balıklar dizilerek pişirmeye1 küçük demet başlanır. (Balıkları ızgaraya koymadanmaydanoz hafifçe üzerlerini yağlamak dayapışmaması bakımından faydalıdır.)Balıkların iki tarafı kızartıldıktansonra servis tabağına alınır.3. Ayrı bir kapta zeytinyağınıniçerisine bir limon suyu sıkarak çatallaiyice karıştırılır, sonra pişen balıklarüzerine gezdirilir. Maydanozlasüsledikten sonra servis yapılır. Bunaince yarım halkalar halinde soğan dailave edilebilir.
Recipes Glossary

BALIK-LEVREK BUĞULAMASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME1 kilo YAPILIŞItemizlenmişlevrek 1. Dibi düz bir tencereye dört parça1 fincan halinde temizlenmiş balıklar konur.zeytinyağı Üzerine yağı dökülür. Beş dakika kadar4 ortaboy domates çevrilerek alt ve üstü pişirilir2. Kabukları soyulmuş limon ve1limon domatesler dilimler halinde kesilerek1 tutam dereotu, balıklar üzerine döşenir. Tuz, kıyılmışmaydanoz dereotu ve maydanoz serpilir. Bir çay1 çay bardağı su bardağı su dökülerek ağzı kapalı onbeşyirmi dakika pişirilir.Yeterince tuz.
Recipes Glossary

BALIK-PALAMUT IZGARASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 orta büyüklükte 1. Palamut balığının kulaklarından çekippalamut balığı bağırsakları çıkarılır. Başı kesilir,1 baş soğan kuyruğundan başına uzunlamasına ikiye1 limon bölünür. Bu parçalar da ortadan ikiyeYarım fincan bölünerek böylelikle bir balık dörtzeytinyağı parçaya bölünmüş olur. Bu parçalar1 küçük demet güzelce yıkanır, suyu süzülür.maydanoz 2. Her tarafları tuzla karışmış soğanYeterince tuz. suyu ile ovularak bir saat kadarbekletilir.3. Temiz bir ızgara, zeytinyağınabulanmış bir bezle iyice silinir. Ateşekonup kızdırılır. Balıklar üzerinedizilir. Balıklar kızartılmaya başlanır,çevirdikçe üzerlerine limon suyu ilekarıştırılmış zeytinyağı sürülür.4. Balığın iki tarafı piştiği zamantabağa alınır. Üzerlerine ince kıyılmışmaydanoz serpilir, biraz zeytinyağıgezdirilir, limon sıkılır, sıcak olarakyenir.