balık


Results for "balık"

Recipes Glossary

BALIK KÖFTESİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 palamut veya 1. Temizlenmiş balık ve bir soğan dörtbir tonik balığı parçaya bölünerek bolca su içerisinde2 baş soğan iyice haşlanır.2 dilim bayat 2.Balık sudan alınarak etleri ayrılır.ekmek içi Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek3 yumurta içi, rendelenmiş bir baş soğan, bir1 küçük demet yumurta, yeterince tuz, karabiber, incemaydanoz kıyılmış maydanoz katılarak iyice2 fincan yoğrulur.zeytinyağı 3. Yoğrulan bu karışımdan cevizden küçükYeterince tuz, parçalar alıp iki el ayasında yuvarlakkarabiber köfteler haline getirilir. Önce una1 çay bardağı un bulanır.4.Kalan iki yumurta bir çatallaçırpılır.5.Una bulanan köfteler, yumurtaya dabulanıp bir tavadaki kızdırılmışzeytinyağında tavanın sapındansallanarak güzelce kızartılır. Sıcakolarak yenir.
Recipes Glossary

BALIK PİLAKİSİ

(Recipes Glossary) :
(Levrek, Kefal, Palamut, vs.balıklardan)GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 kilo balık 1.Bir tepside zeytinyağı ile yarım ayOrta büyüklükte şeklinde doğranmış soğanlar ocak2soğan, 2 üzerinde pembeleşinceye kadar kavrulur.patates, 2 Buna kabukları soyulmuş, doğranmışdomates patatesleri, yine soyulmuş ince dilimlerYarım çay halinde kesilmiş havucu, kerevizbardağından biraz yapraklarını, sarmısağı, kıyılmışfazla zeytinyağı, maydanozu, kabukları soyulmuş, küçükküçük doğranmış domatesleri koyarak ve1 ad. havuç iki bardak su ilavesiyle 20-25 dakika4 adet kereviz kaynatılır.yaprağı 2. Sonra bir tepsiye balıklar dilimler4 diş sarmısak halinde doğranarak döşenir, tuzu1 limon, 2 bardak serpilir. Bir numarada hazırlanansu malzeme güzelce balıklar üzerine1 küçük demet yayılır. Onbeş dakika, üzeri kapalımaydanoz, olarak pişirilir. Balıklar ve bütünyeterince tuz. malzeme yumuşayıp, pişmiş olunca ateştenalınır.3. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir vebir limonun suyu sıkılır. Soğuk olarakyenir.NOT: Bu tarifte havucu biraz dahahaşladıktan sonra doğramak daha uygunolur.
Recipes Glossary

BALIK SUYU NASIL ÇIKARILIR?

(Recipes Glossary) :
Balık suyu, özellikle beyaz etli balıklardan elde edilir.İskorpit balığı temizlenir, sebzelerle haşlanır, suyualınır. Bu balığın çorbası çok nefis olur.Kefal balığının çorbası da iyi olur.Yukarıda sayılan balıklardan veya beyaz etli balıklardanher hangi birisinden alınır, temizlenir (Bir kiloya yakınolmalı). On bardak kadar su, rendelenmiş soğan, kıyılmışmaydanoz, rendelenmiş havuç, yeterince tuz ile haşlanmaklaelde edilir.
Recipes Glossary

BALIK TAVASI

(Recipes Glossary) :
(Kefal, Mercan, Uskumru, Hamsi)GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 kilo balık 1. Güzelce temizlenmiş balıklardan2 kahve fincanı herhangi birisi, suyu iyice süzülüp birun bezle kurulandıktan sonra;1 çay bardağı 2.Bir kese kağıdına unla karıştırılmışzeytinyağı tuz katılarak balıklar teker teker1 limon kesekağıdının içine konup ağzı elleYeterince tuz sıkılır, çalkalanır, böylece balığın hertarafına unun bulaşması sağlanır.Bütünbalıklar undan geçirilir.3.Bir kağıt içerisine, balıklar üzerindefazla bulunan un silkelenerek kesekağıdına dökülür. Böylelikle balıklarunlanmış olur.4.Balıkların, kızgın yağ bulunan tavadaiki tarafı kızartılır, tabağa alınır.5. Tabaktaki balıklar, kesilmişlimonlarla, halkalar halinde doğranmışsoğan, kıyılmış maydanozlarla süslenir,servis yapılır.
Recipes Glossary

BALIK ZAMANI

(Recipes Glossary) :
ARALIK: Uskumru zamanıdır, ızgarası yapılır. Barbunya:Yalnız fırında olur. Tekir: Tavası iyidir. Gümüş: Yenecekzamanıdır. İstavrit: Zamanıdır. Daha çok tavası yapılır.Hamsi: Zamanıdır.Diğer bütün balıkların haşlaması yapılır.OCAK: Barbunya zayıftır, yalnız tavası yenir. Tekir: Yalnıztavası yenir. Uskumru: Ay sonuna kadar ızgara ve tavasıyenebilir. Kırlangıç: Haşlaması yapılacak en iyi balıktır.Mezit: Haşlaması yapılır. İstavrit: Az yağlıdır, ızgarasıyapılır. Hamsi: Tam zamanıdır.ŞUBAT: Kefal: Yumurtalı olmakla beraber yenir. Levrek:Yağlıdır. Gelincik: Tavası yapılır.Diğer bir çok balıklar yumurtada oldukları için yenmezler.MART: Kefal: Yumurtalı fakat yağlıdır, ızgarası yapılır.Levrek: İyidir, yenebilir. Gelincik: Tavası yapılır.Barbunya: Tavası yapılır. Karagöz, Mercan, Sinarit, DülgerBalığı, İskorpit haşlaması olur.NİSAN: Bütün balıkların haşlaması olur.MAYIS: Kalkan yağlanmaya başlanmıştır, yenir. Karagöz: İyizamanıdır. Pisi: Yağlı ve lezzetlidir. Kaya: Yenebilir.Barbunya: Yağsızdır, fakat tavası yenir.HAZİRAN: Barbunya: En iyi ızgara zamanıdır, yağlıdır. Tekir:Yağlıdır. Her türlüsü yapılabilir. Mersin: Yenecekzamanıdır, Haşlaması yapılır. Kırlangıç: Körpeleşir. Levrek:Kuyruk tarafına tava yapılır.TEMMUZ: İzmarit: Izgara olur. Barbunya: Izgarası yenir.Tekir: İyi ızgarası olur. Lüfer: Izgarası yapılır.AĞUSTOS: Barbunya: En iyi zamanıdır, ızgara olur. Tekir:Izgara ve tavası olur. Lüfer ve Kofana: Izgara zamanıdır.Diğer bütün balıkların haşlaması yapılır.EYLÜL: Kılıç: Şişte ızgarası yapılır. Barbunya, Tekir,Lüfer, Kofana, İzmarit: Izgara olur. Mercan, Sinarit,Karagöz, Kefal, Dülger, İskorpit, Tekir, Mezgit: Haşlamaolur.EKİM: Palamut: Yağlı ve iyi zamanıdır. Barbuna ve Tekir: Eniyi ve lezzetli zamanıdır. Lüfer: Çok iyidir, yalnızızgarası yapılır. Kofana yenir. Kılıç: Yağlı ve lezzetlidir.Bütün balıkların haşlamaları yapılabilir.KASIM: Barbunya: Izgarası yapılır. Lüfer: Haşlaması veızgarası yapılır. Palamut ve Lorik: Yağlı zamanlarıdır.Diğer bütün balıkların haşlaması daha iyidir.