bank


Results for "bank"

Dictionary of Economics

AFRICAN DEVELOPMENT BANK

(Dictionary of Economics) :
Afrika gelitme bankasiBağımsız afrika ülkelerinin ekonomik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 1964 yılında kurulmuş olan bölgesel nitelikli uluslararası bir bankadır. Önceleri bankaya sadece afrika ülkeleri üye olurken, 1982 'de yapılan bir değişklikle diğer ülkelere de bankaya üye olma hakkı tanınmıştır.
Dictionary of Economics

ARAB-TURKISH BANK

(Dictionary of Economics) :
ARAP-TÜRK BANKASITürk, libya ve kuveyt sermayesi ile 1977 yılında kurulmuş bir bankadır. Kuruluş amacı, ilgili ülkelerin birbirleri ile olan ticari ilişkilerini finanse etmektir.
Dictionary of Economics

ARRANGEMENT OF BANKRUPTCY

(Dictionary of Economics) :
KONKORDATOKendi kusuru olmaksızın, malî durumu bozulmuş olan bir borçlunun alacakları ile yaptığı bir anlaşmadır. Bu anlaşma sonucunda, alacaklıların en az üçte iki oranında çoğunluğu alacaklarının belirli bir bölümünden vazgeçer, borçlu ise geri kalan borçlarını bir plan dahilinde ödemeyi kabul eder. Konkordato, Ticaret Mahkemesi'nin onayı ile geçerlilik kazanır. İflas etmiş iyi niyetli bir borçlunun , malları tasfiye edilmeden işini devam ettirerek borçlarını ödeyeceğine dair alacaklılar ile yaptığı sözleşmedir.
Dictionary of Economics

ASIAN DEVELOPMENT BANK

(Dictionary of Economics) :
ASYA KALKINMA BANKASIMerkezi filipinler'in başkenti manila'da bulunan ve bölge ülkeleri arasında iktisadi işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan bir kalkınma bankasıdır. Bankaya otuzbir pasifik ve asya ülkesi, ondört tanede asya dışından ülke üyedir. Bankanın kaynakları genellikle bölgedeki yoksul ülkelere yardım etmek amacıyla kredi vermede kullanılmaktadır.
Dictionary of Economics

BANK

(Dictionary of Economics) :
BANKASermaye, para, kredi, yatırım, hizmet sunma gibi alanlarda her türlü işlemi yapan kuruluştur. Günümüzde işlevleri çok çeşitli olan bankalar emisyon bankaları, ticaret bankaları, sanayi bankaları, ipotek bankaları, tarım bankaları gibi çeşitlidirler. Türkiye'deki başlıca banka türleri ise; özel yasayla kurulan bankalar, ulusal bankalar ve yabancı bankalardır.