bayrak


Results for "bayrak"

Ottoman - Turkish Dictionary

BAYRAK

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
Devletin belirli alâmetlerini hâvi ve belirli renklerde kare veya dikdörtgen şeklinde yapılmış olan bez. Sancak, alem.
Ottoman - Turkish Dictionary

BAYRAKDAR

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
f. Alemdar, bayrak taşıyan asker. * Bir kabile veya cemaatın başı, reisi.
Meteorological Glossary

BAYRAK BULUT

(Meteorological Glossary) :
(BANNER CLOUD) [i]Yüksek bir dağın tepesinde sallanan büyük, beyaz bir bayrağa benzeyen bulut. Bu tür bulutlar Everest Tepesi gibi büyük yükseltilerde, soğuk ve sert esen rüzgarın hemen tepeyi aşar aşmaz seviye kaybetmesi ve biraz da olsa ısı kazanması ile dağın rüzgara ters tarafında yoğunlaşması ile oluşur ve durağan bir yapıya sahiptir.
Dream Dictionary of Phrase

BAYRAK

(Dream Dictionary of Phrase) :
Şeref, iyi hal , yücelik ve izzettir. Elinde bayrak taşımak şeref ve makamla, Elindeki bayrağı düşürmek makamını yitirmekle, Bayrak görmek doğru yolu bulmaya, Kadının bayrak görmesi veya taşınası evlenmesine delalet eder.
Turkish - English dictionary

bayrak

(Turkish - English dictionary) :
flag; standard; colors; ensign; pennant; jack; pennon; banner; streamer. açmak 1. to recruit soldiers for the army. 2. to break out in open revolt. ları açmak to begin to rant and rail, begin to vituperate. ı asmak to display the flag, put out the flag; /a/ to hang the flag from. ı çekmek to raise the flag; naut. to hoist the flag. direği flagstaff, flagpole. göstermek (for a ship) to show its colors. ı indirmek to lower the flag, haul down the flag; naut. to strike one´s colors. töreni flag raising ceremony. yarışı sports relay race, relay. ı yarıya indirmek to fly the flag at half-mast.