besmele


Results for "besmele"

Dream Dictionary of Phrase

BESMELE

(Dream Dictionary of Phrase) :
Besmeleyi Kur'an harfleri ile, güzel ve noksansız olarak yazdığını görmek rızık, sanat, ilim ve her türlü hayırlı işe delalet eder. Besmelerin yazıldığı yerden silinmesi, yazılı kağıdın uçup gitmesi ya da imhası ecelin yaklaşmasıyla, Besmeleyi caiz ve uyygun olmayan şeyle yazmak inanç zayıflığına, Onu asıl harfleriyle değil de diğer dillerin harfleriyle yazmak o ülkenin parasına ya-hut yabancılarla arkadaşlık etmeye, Besmelede görülen şekil ve ifade noksanlığı din ve dünyalıktaki noksanlığa, Besmeledeki kelimelerinin yerlerini değişmiş olarak görmek inanç ve akidedeki değişmeye, Güzel bir hat yazısı ile besmeleyi bir evde görmek mutluluğa, güzel akideye ve hayırlı eşe, Besmeleyi tamamen okumak malda artışa ve ziyade berekete, arzu edilen hayırlara ermeye, Besmeleyi 'euzü' ile birlikte söylemek korkudan emin olmaya, Sıkça besmele çekmek beş vakit namaza, Bir işe besmele ile başlamak, eğer iş meşru ve hayırlı ise bereket ve semeresine, haram ve gayrimeşru işe besmele ile başlamak hakla batılı karıştırmaya ve günah işlemeye delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

EUZÜ-BESMELE

(Dream Dictionary of Phrase) :
Bakınız; Besmele.
Islamic Glossary

BESMELE

(Islamic Glossary) :
Bismillâhirrahmânirrahîm sözü.Kur'ân-ı kerîme saygı göstermek, E'ûzü okuyarak başlamakla olur ve Kur'ân-ı kerîminanahtarı Besmeledir. (Hadîs-i şerîf-Tefsîr-i Yâkûb-i Çerhî))Hoca çocuğa, Besmele okur, çocuk da söyleyince, Allahü teâlâ, çocuğun anasının,babasının ve hocasının Cehennem'e girmemesi için senet yazdırır. (Hadîs-i şerîf-Tefsîr-iDürr-ül-Mensûr)Cehennem'de azâb yapan on dokuz melekten kurtulmak isteyen Besmele okusun! Besmeleon dokuz harftir. (Abdullah ibni Mes'ûd)Besmelenin mânâsı: «Her var olana, onu yaratmakla iyilik etmiş ve varlıkta durdurmakla,yok olmaktan korumakla iyilik etmiş olan Allahü teâlânın yardımı ile bu işi yapabiliyorum.Ârifler (evliyâ), O'nu ilâh olarak tanıdı. Âlemler, O'nun merhâmeti ile rızık buldu. Günahişliyenler, O'nun rahmeti ile Cehennem'den kurtuldu» demektir. (Yâkûb-ı Çerhî)Besmele öyle bir sözdür ki ağzı temizler, kalbden gamı ve sıkıntıyı giderir. (AbdülkâdirGeylânî)Abdest almağa, yemeğe, içmeğe ve her mübârek işe başlarken Besmele çekmek Peygamberefendimizin âdet-i şerîflerinden olup sünnettir. (İbn-i Âbidîn)Besmeleyle başlıyalım kitâbaAllah adı en iyi bir sığnakdırNîmetleri sığmaz ölçü hisâbaÇok acıyan, afvı seven bir Rab'dır.(Seâdet-i Ebediyye)
Turkish - English dictionary

besmele

(Turkish - English dictionary) :
Islam the formula bismillahirrahmanirrahim. çekmek/demek/okumak to pronounce this formula. görmüş şeytana dönmek colloq. to be frightened to death.
Turkish - English dictionary

besmelesiz

(Turkish - English dictionary) :
1. Islam without pronouncing the formula bismillahirrahmanirrahim. 2. colloq. good-for-nothing, bad (person); bastard.