bilanço


Results for "bilanço"

Turkish - Turkish dictionary

BİLANÇO

(Turkish - Turkish dictionary) :
is Bir kurumun belli bir dönem sonundaki alacak ve borç durumunu gösteren cetvel.
Ottoman - Turkish Dictionary

BİLANÇO

(Ottoman - Turkish Dictionary) :
ing. Ticarî bir müessesenin muayyen bir devre sonunda alacak verecek durumunu göstermek üzere meydana getirdiği cetvel. * Mc: Herhangi bir işte belirli bir müddet sonundaki iyi ve kötü neticelerin karşılıklı durumu.
Dictionary of Economics

AÇILIŞ BİLANÇOSU

(Dictionary of Economics) :
Yeni bir firmanın faaliyete başlamadan hemen önceki ya da faaliyet halinde bir işletmenin yeni bir hesap dönemi eşiğindeki durumunu yansıtır.Faaliyet halindeki işletmelerin dönem sonundaki varlıklarını, borçlarını ve sermayelerini saptamak üzere bir kapanış bilançosu düzenlemeleri ve kapanış bilançosundaki hesap bakiyelerini yeni dönem işlemlerini kayıt etmeye uygun duruma getirme amacı ile ayrıca bir de açılış bilançosu hazırlamaları çok eskimiş kayıt yöntemi; işletme varlıklarına, borçlarına ve sermayesine ait bölüm hesapların deftere kaydedilmesini gerektirir.
Dictionary of Economics

BİLANÇO

(Dictionary of Economics) :
Bir kuruluşun mali durumunun özeti. Aktif kısmında işletmenin sahip olduğu tüm değerler (Mal varlığı ve alacaklar); pasifinde ise işletmenin tüm sorumlulukları (Sermayesi, rezervleri ve borçları) gösterilir. Yani bir yanda işletmenin fonları, öteki yanda da bu fonların kullanım biçimleri görülebilir.
Dictionary of Economics

BİLANÇO KARI

(Dictionary of Economics) :
Vergi kesintisi yapılmadan, yıl sonu bilançosunda gözüken kar. Anonim şirketlerde dağıtılacak kar payları da bilanço karının içinde yer alır.