birli


Results for "birli"

Dictionary of Economics

ULUSLARARASI EKONOMİK İŞBİRLİĞİ BANKASI

(Dictionary of Economics) :
1964' te, üye ülkeler arasında ki ekonomik işbirliğinin gelişmesini sağlamak, çok yanlı ticaretin gelişmesine yardımcı olmak, dış ödemelerdeki dengesizlikleri ortadan kaldırmak amacıyla kurulmuş olan bir bankadır.
Dictionary of Economics

EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA TEŞKİLATI

(Dictionary of Economics) :
1960'da imzalanan bir anlaşma ile kurulan bu uluslararası kuruluşun amacı, üye ülkelerin ekonomik bakımdan kalkınmasına ve dünya ticaretinin çok yönlü olarak gelişmesine yardımcı olmaktır. Teşkilata şu ülkeler üyedir: ABD, Avusturya, Avustralya, Belçika, Batı Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İtalya, İsviçre, İsveç, İrlanda, İzlanda, Japonya, Kanada, lüksemburg, Norveç, Portekiz, Türkiye, Yunanistan.
Dictionary of Economics

AVRUPA EKONOMİK İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ

(Dictionary of Economics) :
ABD'nın desteği ile kurulup, 1947-60 yılları arasında faaliyet göstermiş bir kuruluştur. OECC, İkinci Dünya Savaşı sırasında yıkıma uğramış B. Avrupa ülkelerinin ekonomilerini canlandırmak , ABD tarafından sağlanan fonların etkin bir biçimde dağıtımını gerçekleştirmek ve bu ülkeler arasında ticari ödemeleri kolaylaştırarak genişletmek amacı ile kurulmuştur. Bu örgüt (OECC), OECD'nin öncü kuruluşu olarak kabul edilebilir.
Meteorological Glossary

ATMOSFERİK ARAŞTIRMALAR İÇİN ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

(Meteorological Glossary) :
(UNIVERSITY CORPORATION FOR ATMOSPHERIC RESEARCH(UCAR)) [i]Küresel anlamda, atmosferik, okyanussal ve ilgili bilim dallarında araştırma programları yürüten ve kar amacı olmayan üniversite üyeleri konsorsiyumu.
Meteorological Glossary

GRUP/BİRLİK

(Meteorological Glossary) :
(RESEAU) [i]Tek bir meteoroloji servisine ait olan tüm istasyonları veya belli bir direktif doğrultusunda çalışan bir grup meteoroloji istasyonu veya belli bir amacı gerçekleştirmek için bir araya getirilmiş bir grup meteoroloji istasyonunu tanımlamak için kullanılan terim.