bisküvi


Results for "bisküvi"

Recipes Glossary

HAMUR İŞİ-TUZLU BİSKÜVİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI2 bardak un 1. Un elenir, ortası açılır; iki2 kahve kaşığı kahve kaşığı kırmızı biber, birkırmızı biber bardak tuzlu lor, bir çay bardağı1 bardak hafif tuzlu zeytinyağı katılır, karıştılır velor güzelce yoğrulur.1 çay bardağı 2. Üzerine ıslak bir bezzeytinyağı örtülür.Yarım saat kadar1 yumurta sarısı. dinlendirilir.3. Hamur iki veya üç topaç yapılır.Merdane ile birer birer kalınlığı üçmilimetreyi geçmemek üzereinceltilir. Kalıplar varsa onlarlakesilir.Yoksa bıçakla kesilerekşekiller yapılır. Üzerine yumurtanınsarısı sürülür. Orta sıcaklıktakifırında pişirilir.
Recipes Glossary

KEK-EV BİSKÜVİSİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI1 çay bardağı yoğurt 1. Yaklaşık bir kiloya yakın un2 çay bardağı yağ elenir, ortası açılır, yoğurt, yağ,2.5 çay bardağı şeker şeker, yumurta, amonyak tozu2 yumurta katılır, yoğrulur. Hamur biraz2 tatlı kaşığı katıca olarak tutulur.amonyak tozu 2. Hamurlar parçalara ayrılır, topakAlabildiği kadar yapılır. Merdane ile yarım santimelenmiş un kalınlıkta açılır. Bunlar istenilenşekilde üçgen, dörtgen veya şekillikalıplarla kesilir. Ya da ucundakalıp bulunan bir et makinesindengeçirmek suretiyle ince uzunşekillerde bisküvi yapılır.3. Üzerlerine yumurtanın akısürülür, fırına verilir, pişirilir.NOT:Tuzlu yapılması istenirse şekerkatılmaz, yeterince tuz katılır. Bubisküvi aylarca dayanabilir.
Recipes Glossary

KEK-FINDIKLI BİSKÜVİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI3 bardak un 1. Un elenir. Bir çay kaşığı1 paket margarin (250 kabartma tozu serpilir. Unun ortasıgr.) açılır.2 bardak pudra şekeri 2. Margarin hafifçe ısıtılarak1 çay bardağı ince yumuşatılır, üzerine pudra şekeriçekilmiş fındık katılır. Yumurtalar kırılır.2 yumurta Birbirine iyice karıştırılır, unun1 çay kaşığı kabartma ortasına boşaltılır.tozu 3. İnce çekilmiş fındık ilâve1 yemek kaşığı kakao edilerek hepsi birlikte yoğrulur.4. Bu hamurdan iki yumurta kadarÜzerine: alınır, içerisine kakao konur. AyrıYarım bardak iri olarak iyice yoğrulur. Bir tarafaçekilmiş fındık konur.5. Elde edilen bu hamur merdane ileyarım santim kalınlıkta açılır,şekilli kalıplarla kesilir.6. Dört numaradaki kakaolu hamurdanfındık büyüklüğünde parçalar alınır,elde bilye gibi yuvarlanır. Kalıplaşekil verilen bisküvilerin ortasınakonur, biraz bastırılıp oturtulur.7. Bisküviler aralıklı olarak hafifyağlanmış tepsiye sıralanır.Üzerlerine yumurtanın sarısısürülür. İri çekilmiş fındıkserpilir. Orta sıcaklıktaki fırındapişirilir.
Recipes Glossary

KEK-SANDVİÇ BİSKÜVİSİ

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI3 bardak un, 1. Maya, bir kapta bir fincan sütle1 fincan erimiş ezilir. Bir fincan unlatereyağı, karıştırılır, bir tarafa konur,1 bardak pudra kabarıncaya kadar bekletilir.şekeri, 2. Kalan un hamur tahtasına konur,3 yumurta, ortası açılır, bir bardak pudraYarım kibrit kutusu şekeri, tuz, yağ ve yumurta, ununyaş maya, açılan kısmında elle iyice1 bardaktan biraz karıştırılır. Sütün kalanı ve mayaeksik süt, katılır, iyice yoğrulur. Üzeri1 fiske tuz. örtülerek mayalanmaya bırakılır.3. Mayalanıp, kabaran hamurdan cevizbüyüklüğünde parçalar alınıp eldeyuvarlanır. Merdane ile ortasışişkince oval şekil verilir.4. Hafif yağlanmış tepsiye aralıklıolarak dizilir, ılık bir yerdekabarması için tekrar bekletilir.5. Kabarınca üzerlerine yağlakarışık yumurtanın sarısı sürülür,hafif sıcaklıktaki fırında üzerlerikızarıncaya kadar pişirilir.6. Fırından çıkarılınca tamsoğumadan (yumuşak kalması için)üzerine yaş bez örtülür.
Turkish - English dictionary

bisküvi

(Turkish - English dictionary) :
biscuit, cracker, cookie.