boru


Results for "boru"

Plants Glossary

tatula (boru çiçeği)

(Plants Glossary) :
Patlıcangiller familyasından; 3 - 100 cm boyunda, dik gövdeli, bir yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları saplı, büyük, oval ve kenarları tam, az girintili veya lopludur. Çiçekleri beyazdır. Meyvesi, çok tohumlu bir kapsüldür. 10 kadar türü vardır. Bunlardan datura metel ve datura stramonium yurdumuzda yetişir. İlaçlarda yaprakları ve tohumları kullanılır.Faydası : Nefes darlığını giderir. Astımda faydalıdır. Uyuşturucudur. Spazm giderir.
Recipes Glossary

SALATALAR-TAZE BÖRÜLCE SALATASI

(Recipes Glossary) :
GEREKLİ MALZEME YAPILIŞI500 gram börülce 1. Çok taze yarım kilo yeşil börülce1 adet irice domates başlarından ayıklanır. Fazla uzun1 fincan zeytinyağı değillerse öylece, uzunlarsa1 adet limon suyu ortalarından bölünür, yıkanır.veya 1 fincan sirke 2. Bir tencereye domates bütünYeterince tuz. olarak ve fasulyelerin ortasınagelmek üzere konur. Üzerine basacakkadar su ve tuzu katılarakbörülceler pişinceye kadar ateştetutulur.3. Ateşten indirilir, ılımayabırakılır.4. Börülceler tencereden alınır,yıkanır, servis tabağınayerleştirilir.5. Domatesin kabuğu soyulur. Limonsuyu veya sirke, zeytinyağı, birazda tuz katılarak hepsi birliktegüzelce ezerek karıştırılır. Servistabağındaki börülcenin üzerinegezdirilir. Servis yapılır.NOT:Bu salata, limon suyu veya sirkeyerine mevsimi ise koruk suyu vedövülmüş birkaç diş sarmısak ile deçok güzel olur.
Turkish - English dictionary

boru

(Turkish - English dictionary) :
1. pipe, tube. 2. mus. horn; bugle. 3. slang nonsense, empty talk. 4. slang bad, in a bad state. ağı plumbing, the plumbing system of a building. anahtarı pipe wrench. askısı pipe support. bileziği ring put around a stove pipe. çalmak 1. to blow a horn. 2. for a bugle to blow. sunu çalmak /ın/ to jump to do (someone´s) wishes so as to curry his favor. değil!/boru mu bu? colloq. That´s no small matter! dirseği elbow, elbow-shaped pipe. döşemek to install plumbing. kelepçesi pipe clip. mengenesi pipe vise. suna ot tıkamak /ın/ to silence, shut (someone) up. su ötmek colloq. to have authority, be influential.
Turkish - English dictionary

borucu

(Turkish - English dictionary) :
1. plumber. 2. maker or seller of pipes, tubes, horns, or bugles. 3. horn player; bugler.
Turkish - English dictionary

borucuk

(Turkish - English dictionary) :
tubule, tubulus.