boynuz


Results for "boynuz"

Nautical Dictionary

KOÇ BOYNUZU

(Nautical Dictionary) :
Baş ve kıç omuzluklar ile mataforaların üzerinde bulunan ve halat volta etmek için kullanılan boynuz şeklinde iki kulaklı madenler.
Dream Dictionary of Phrase

BOYNUZ

(Dream Dictionary of Phrase) :
Kişinin boynuzu olduğunu görmesi güç ve kuvvettir. Devlet başkanlarının iki boynuzu olduğunu görmek doğu ve batıya uyanacak olan saltanattır. Vahşi hayvan boynuzu olduğunu görmek zulmetmeye, Evcil hayvan boynuzu olduğunu görmek kahır ve üzüntüye delalet eder.
Dream Dictionary of Phrase

KEÇİBOYNUZU

(Dream Dictionary of Phrase) :
Çok zahmetle elde edilen az kazanca, zor olanı kolay olana tercih etmeye, yahut hastalanmaya yıkık duvara delalet eder.
Plants Glossary

Keçiboynuzu

(Plants Glossary) :
(Karobbaum / Jahonnisbrotbaum / Caroubier / Carob / Carob tree / Harnup / Ceratonia siliqua / Caroube) Temmuz-agustos aylarinda, yesilimsi renkli, çok küçük çiçekler açan, 3-10 m boyunda agaç veya agaççiklar.Yapraklari 5-11 yaprakçikli, derimsi, üst taraflari parlak, alt yüzleri donuk yesil renklidir. Çiçekleri poligamdir, yâni ayni agaçta erdisi, disi ve erkek çiçekler bulunmaktadir. Yasli gövde ve dallardan çikan çok sayidaki yesil çiçekleri salkim veya kedicik durumundadir. Çanak yapraklari küçük, taç yapraklari yoktur. Meyveleri 10-20 cm uzunlukta fasulye meyvesine benzer. Meyvelerinde sert, esmer renkli ve oval sekilli tohum tasir. Meyveler bir sene sonra olgunlasir. Türkiye'de yetistigi yerler:Akdeniz bölgesi.Kullanildigi yerler:Meyvelerinde yag, sekerler, selüloz ve azotlu bilesikler vardir.Olgun meyveleri gida olarak kullanilir. Kuru meyvelerin temizlenmis unu bilhassa süt çocuklarinin mide ve barsak bozukluklarinda kullanilir. Ayrica gögsü yumusatir ve balgam söker. Sigara tiryakileri için faydalidir.
Plants Glossary

çöpleme (boynuzotu)

(Plants Glossary) :
Düğünçiçeğigillerden bir çeşit bitkidir. Birçok çeşidi vardır. Akçöpleme denilen çeşidi; uzun yapraklı, geniş ve güzel çiçekli zehirli bir bitkidir. Boyu 1-1,5 metre kadardır. İçeriğinde A ve B vitaminleri vardır. Hekimlikte, kökü kullanılır.Faydası : Ağrıları dindirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Ev ilaçlarında kullanılırken, tavsiye edilen dozu aşmamak gerekir.